Rengeteg kérdés fut be hozzánk ügyfeleinktől, hogy látják, mennyire pörögnek az olyan videómegosztó alkalmazások, mint a TikTok vagy az Instagram Reels, de nem biztosak abban, pontosan milyen tartalmakat érdemes megosztani.

 

Úgy gondoltuk, a közelgő Valentin nap remek lehetőség, hogy az erre az alkalomra készített szezonális ajánlatod egy videóban mutasd be. Ezeken túl még számos ötletet hoztunk, amivel felpörgetheted a vállalkozásod videós megjelenését; olvass tovább és tudj meg többet!

 

 

Tapasztalataink szerint jó, ha többféle videós tartalmat készítesz: valamilyen autentikus kontentet, edukatív kontentet és olyan tartalmat, ami bevételt termel. Persze fontos, hogy a fenti tartalmak arányát a vállalkozásod és a márkád igényeihez igazítsd, találd meg, hogy mi az, ahol Te is a legjobb formádat tudod hozni és a legnagyobb elérést generálhatod vele.

 

Ahogy már sokszor mondtuk: kísérletezz minél többet, tévedj, mert ahhoz, hogy megtaláld a legjobban Hozzád és vállalkozásodhoz illő tartalomtípust, ez elkerülhetetlen, de mindenképpen megéri!

 

 

Autentikus tartalom

 

Ezek a tartalmak arra szolgálnak, hogy betekintést adhassanak követőid számára a vállalkozásod mindennapi működésébe. Ezáltal a vevőid könnyebben tudnak kapcsolódni Hozzád (és a márkádhoz), megismerik a vállalkozásod és a márkád értékeit és ezek segítségével nőhet a vállalkozásod iránti elkötelezettségük is.

 

Bemutatkozó videók

 

Ha csak most kezded el a vállalkozásod online jelentenek felépítését, elsőként mindenképpen tudasd, ki vagy Te és miben segítheted potenciális vásárlóid életét. Meséld el, mi ihlette vállalkozásodat és mi az, amit jobban tudsz, mint bárki más.

 

Akkor is érdemes időről időre újra bemutatkoznod, ha már régóta építed a követői bázisod, hiszen folyamatosan érkeznek az új követők. Mesélj a márkádat érintő változásokról, mutasd be az új csapattagokat vagy egy átlagos munkanapot.

 

Tipp: Ha Valentin napra valami különleges ajánlattal készülsz, megmutathatod, csapatod mely tagjai dolgoznak ezen a projekten és azt is megmutathatod, hogyan készültök a nagy napra.

 

Mi történik a színfalak mögött?

 

Sokszor nem könnyű elképzelni, hogyan dolgoznak a szolgáltatóink. Érdemes ezt kihasználni, és beengedni a kamerát a színfalak mögé, hogy vásárlóid láthassák, hogyan kezeled a rendeléseiket, hogyan csomagolod a nekik szánt termékeket vagy ha van üzlethelyiséged, mi történik ott.

 

 

Edukatív tartalom

 

Megtévesztő lehet a név, ugyanis az edukatív tartalom nem kifejezetten a közvetlen „tanításról” szól. Érdemes inkább vicces, szórakoztató tartalmakkal készülni, amibe sok érdekes, hasznos infót rejthetsz. Hidd el, egy jó poénból sokkal többet vihetünk magunkkal, mint egy fél perces frontális információ átadásból!

 

 

Tutorial-ok

 

A felhasználók egyre kevésbé olvasnak papír alapú használati utasításokat; sokkal jobban szeretjük megnézni, hogyan kell valamit megcsinálni, mintsem elolvasni egy hosszas leírást.

 

Tipp: Éppen ezért, ha valamilyen különleges termékkel készülsz Valentin napra (pl. új sminkeszköz, bármilyen arc-vagy testápoló szer, különleges ruhadarab), mindenképpen forgass hozzá egy rövid videót, amiben bemutatod, hogyan kell használni. Imádjuk!

 

Listák

 

Sokat segíthet a követőinek, ha rövid listákkal látod el őket:

 

 • Legviccesebb ajándék ötletek Valentin napra (és persze egy link a webshopodba);
 • Frizura vagy smink tippek randira;
 • Ünnepi outfit-ötletek;
 • Kedvenc éttermeid páros ajánlatai;
 • Last minute ajánlatok.

 

 

GYIK

 

Bármilyen jeles nap vagy ünnep közeledtével általában besűrűsödnek a rendelések, előfordulhatnak technikai bakik és rengeteg kérdés érkezik az ügyfelektől. Előzd meg az idegeskedést és készíts egy videót, amelyben röviden válaszolsz ezekre gyakran felmerülő kérdésekre. Ízelítőnek néhány példa:

 

 • Hol tudok rendelni?
 • Milyen fizetési és kézbesítési opciók közül választhatok?
 • Meddig érhető el az ünnepi / akciós ajánlat?
 • Van lehetőség visszaküldésre és / vagy a termék cseréjére?
 • Hogyan válthatom be az akciós kupont?
 • Vásárolhatok utalványt ajándékba?
 • Mikor kapom meg a rendelésemet?
 • Kihez fordulhatok, ha kérdésem van?
 • Mi történik, ha nem működik a bankkártyás fizetési opció?

 

Hidd el, nagy segítség lesz ügyfeleidnek!

 

 

Mindent a termékről!

 

Bár nagyon fontos, hogy bemutasd a termékeidet, még fontosabb, hogy ne a közösségi média jelenléted első pillanataiban akard értékesíteni őket. Sokkal fontosabb, hogy elkötelezett, támogató közösséget építs, amelynek tagjai tisztában vannak azzal, miért vásárolnak éppen Tőled és milyen kérdések fordulhatnak Hozzád.

 

Előtte-utána videók

 

A felhasználók imádják ezt a típusú tartalmat. Az előtte-utána videók nagyon hasznosak, könnyen megragadják a nézők figyelmét és mivel mindenki tudni akarja, mi lesz a végén, nagyobb eséllyel nézik végig a teljes videót, mint egy más típusú tartalomnál.

 

Mutasd be, milyen volt az élet a termékeid használata előtt és milyen most, hogy rendszeresen használod őket (pl. bőrápoló termékeknél egymás mellé tehetsz a termékek használata előtt és után készült rövid videókat). Ez a módszer ugyanúgy alkalmazható a szolgáltatók esetében is, pl. egy webdesigner megmutathatja ügyfelei honlapját az együttműködés előtt és után, de fodrászként, sminkesként egy kész aranybánya az előtte-utána típusú videó.

 

Beharangozó

 

A beharangozó videók könnyen megragadják az emberek figyelmét, várakozást ébresztenek a közeljövőben bevezetésre kerülő új termékek vagy szolgáltatások iránt.

 

Ez a beharangozó bármi lehet: megmutathatod a termék csomagolását, azt, hogy hogyan készült vagy egy demo videóval is nagy sikereket érhetsz el. Az előzőek kombinációjáról pedig még nem is beszéltünk…

 

 

Reméljük, hasznosnak találtad a fenti ötleteket! Ha kérdésed van, vedd fel a kapcsolatot szakértőinkkel a hello@zsolya.com e-mail címen vagy jelentkezz egyéni konzultációra vagy mentorprogramunkra!