A mi csapatunk is tisztában van azzal, hogy a nyár nem csak azért különleges időszak, mert meleg van, sokáig van világos és jólesik a rozé fröccs a teraszon, hanem azért is, mert kisvállalkozóként olyan kihívások elé nézünk, ami az év többi részében rejtve marad.

 

Nyakunkon az iskolai szünet, a szabadságolások, muszáj rugalmasnak lenni. Ebben szeretnénk ezzel a bejegyzéssel segíteni, hogy miként tudod a legegyszerűbben és a leghatékonyabban átvészelni ezt az időszakot, hogy ne legyen visszaesés a tartalomgyártásodban és az online kommunikációdban.

 

Legfrissebb tippjeinkért olvass tovább!

 

Fókuszálj!

Mielőtt nekiállsz megtervezni a pontos tartalmaidat vagy beleveted magad a posztok időzítésébe, gondold át, mik a céljaid a nyárra! Vannak olyan felületek, amiket lehet pihentetni? Mennyi időd lesz arra, hogy tartalmat gyárts? Végig dolgozni fogsz vagy lesznek hosszabb leállások?

 

A fenti kérdésekre adott válaszaid alapján döntsd el, milyen felületekre fogsz fókuszálni, és tartsd is magad ehhez!

 

Emellett mutatjuk, mi segíthet még!

 

 

Éljen a content recycle, azaz a tartalmaid újrahasznosítása!

Amellett, hogy gyors, nagyon hatékony és nagyon hasznos is! De mit is jelent ez?

 

A jól teljesítő tartalmak újrahasznosítása nem (csak) azt jelenti, hogy egy az egyben megosztod őket ugyanolyan formában, mint ahogyan néhány hónappal korábban tetted. Igaz, kivételes esetekben ez is előfordulhat, bár jobban mutat, ha inkább egy emlékként osztod meg teljesen ugyanazt.

 

A valódi újrahasznosítás ebben az esetben azt jelenti, hogy egy jól teljesítő tartalmat új formába öntesz és más módon tárod a közönség elé. Egy hosszabb lélegzetű blogbejegyzés tökéletes arra, hogy a legfontosabb gondolatokat, üzeneteket több rövidebb lapozós posztban megoszd az Instagramon, esetleg egy YouTube videót feldarabolva megoszthatod azt több lépésben mint Instagram Reels.

 

Sokan félnek ettől a megoldástól, mondván már megosztották korábban ezt vagy azt az üzenetet, így biztos azt fogják hinni a követőik, hogy nem tudnak újat mondani. Ez nem igaz, ha már hosszú ideje posztolsz, a követők kevés eséllyel nézik meg a régebbi posztokat. Ráadásul a legfontosabb üzeneteidet nem lehet elégszer megismételni.

 

Nyugodtan oszd meg őket más formában újra!

 

 

Örökzöld tartalom

Ahogy a korábbi blogposztunkban már írtunk róla, az örökzöld tartalmakat az év bármely időszakában megoszthatod. Ezek lehetnek válaszok a leggyakoribb ügyfélkérdésekre, de ide tartoznak a tutorial videók, a sablonok, a checklistek vagy az esettanulmányok.

 

Ezek könnyen kisegíthetnek a nyári őrületben, ha nincs kedved, időd vagy lehetőséged új tartalmat gyártani.

 

Tervezz és automatizálj!

Sok időt spórolhatsz magadnak, ha minél több folyamatot automatizálsz. Szánj rá néhány órát és tervezd meg, készítsd elő és időzítsd be a nyári tartalmaidat! Hidd el, meg fogod köszönni saját magadnak, amikor nyugodtan hátradőlhetsz a tengerparton vagy elmélyülten játszhatsz a gyerekeiddel, mert tudod, hogy a közösségi média felületeid helyetted is teszik a dolgukat.

 

 

Pihenj és inspirálódj!

Talán ez az egyik legfontosabb üzenetünk: a tartalomgyártásban igenis ki lehet égni, könnyen lehet, hogy nyárra elveszíted a kreativitásodat és a lendületedet. Ezzel semmi baj nincs, mi azért vagyunk itt, hogy ebben is segítsünk.

 

Engedd meg magadnak a pihenést és kikapcsolódást, inspirálódj nyaralás közben a megváltozott környezetben vagy egy jó könyvből, esetleg egy új podcast csatornáról!

 

Használd bátran a fenti ötleteket, hogy kitöltsd tartalommal a pihenésre szánt időszakot, ha pedig további ötletekkel gazdagítanád a posztjaidat, csatlakozz a Zsolya Social bank felhasználói közé, ahol minden hónapban kölcsönözhetsz némi inspirációt és egy kis löketet, hogy gördülékenyen menjen a kommunikációd. Szezonális, havonta frissülő ötleteink segítségével új lendületet vehetsz a tartalomgyártáshoz.

 

Ráadásul most igazán megéri csatlakozni a Social bank előfizetői közé, mert ők ingyenesen vehetnek részt az év egyik legizgalmasabb eseményén, az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Zsolya Challenge-ben! Ha szeretnél tudatosabban és összeszedettebben kommunikálni és a vállalkozásod előnyére fordítani a mesterséges intelligencia adta lehetőségeket, tarts velünk!

 

Bízunk benne, hogy a fenti tippek segítenek átvészelni a nyári hónapokat és ősszel újult erővel vághatsz bele a tartalomgyártásba! Ha maradt Benned kérdés vagy személyre szabott segítségre van szükséged, keresd csapatunkat a hello@zsolya.com e-mail címen!

 

Képek forrása: Freepik