Vállalkozóként bizonyára Veled is előfordult már, hogy kifogytál a posztötletekből, bizonyos, a termékeiddel vagy szolgáltatásaiddal kapcsolatos kérdésre nem tudsz elégszer válaszolni, esetleg speciális használati utasításra van szükség a termékeidhez, amit minden vásárlónak külön el kell mondanod.

 

Ha Te magad is gyakran szembesülsz a fenti kihívásokkal, a legjobb helyen jársz, mert az alábbiakban bemutatjuk, mi az az örökzöld tartalom, ami megoldást jelenthet mindegyikre. Olvass tovább és derítsd ki, miként!

 

Mi az az örökzöld tartalom?

Röviden örökzöld tartalom bármi, amit a weboldaladon, a blogodon vagy a közösségi média felületeiden megosztasz és az idő múlása ellenére újra és újra érdekes lehet. A rövid életű, trendi tartalmakkal szemben tehát ez egy szinte időtlen, a szezonális elvárásoknak ellenálló anyag lehet, amit az év bármely szakaszában felhasználhatsz.

 

Miért készíts örökzöld tartalmakat?

A válasz szinte már a kérdésből kiolvasható: azért, mert ezeket a tartalmakat bármikor felhasználhatod anélkül, hogy attól kellene félned, irreleváns, haszontalan tartalmakat osztasz meg.

 

Az is egy fontos szempont, hogy az örökzöld tartalmak témáit a potenciális ügyfeleid rendszeresen megkeresik, az idő múlásával egyre nagyobb a valószínűsége, hogy Rád találnak. Ami pedig talán a legjobb, hogy ezek a tartalmak lehetnek bármilyen egyszerűek, a lényeg sokkal inkább az, hogy a legalapvetőbb kérdésekre választ adjanak és könnyedén átalakíthatóak, újrahasznosíthatóak legyenek.

 

Az örökzöld tartalom készítése és fenntartása

Semmiképpen ne felejtsd ki ezeket a tartalmakat az éves (na és persze havi vagy heti) tartalom stratégiádból. Ezen a ponton jogosan merülhet fel Benned a kérdés, hogy mégis hogyan kell ezeket elkészíteni és hosszú ideig rendben tartani. Az alábbiakban adunk néhány tippet inspirációnak.

 

 

Gyakran Ismételt Kérdések

Aranybánya.

 

Bizonyára a Te postafiókodban is landol legalább heti egy olyan vásárlói kérdés, amire már álmodban is be tudnád gépelni a választ. Nincs más dolgod, mint felhasználni ezeket a kérdéseket, majd időről időre némi átalakítás után megosztani.

 

Ha esetleg most indítod a vállalkozásodat és még viszonylag kevesen fordulnak Hozzád különféle kérdésekkel, légy proaktív és nézd meg, mit kérdeznek a versenytársaidtól.

 

Ezután jöhet a kísérletezés, hogy milyen formátumban érdemes leggyakrabban megválaszolni a kérdéseket. Lehetőségeid  tárháza végtelen, rövid videóktól a szöveges posztokon át a blogbejegyzésig bármi lehet.

 

Találd meg a legjobb kulcsszavakat

Ahhoz, hogy megtaláld a legidőtállóbb témákat és tartalmakat, a kulcsszókeresés (nyilvánvalóan) kulcsfontosságú. Ebben segítségedre lehet például a Google Trends, vagy a TikTok és a YouTube mint keresési felületek, hogy megnézd, melyek azok a szavak, amik kiállták az idő próbáját. Érdemes először éves léptékben keresgélni, majd egyre szűkíteni a keresést, egyre konkrétabb szavakra keresni.

 

Felejtsd el az időérzékeny trendeket

Ezek a trendek jók lehetnek arra, hogy megmutasd magad és a vállalkozásodat, de csak addig lesz érdekes, amíg nem jön a következő trend.

 

Frissítsd rendszeresen a blogodat

Mindannyian csináltunk már ilyet, hogy kiraktunk egy posztot és ezzel a lendülettel meg is feledkeztünk róla. Semmi vész, párszor belefér, de (legalább) az örökzöld témákkal kapcsolatos posztokat igyekezz időről időre átnézni, csinosítani, felfrissíteni, mert ezek a témák hozzák a weboldalad vagy a blogod új látogatóit és a leendő ügyfeleidet is.

 

Amíg egy régi Instagram poszt leírásának frissítése nem sokat nyom a latban, egy felújított, új példákkal és tippekkel ellátott blogbejegyzés csodákat tehet. Mint ahogyan a közösségi média világában sok esetben, itt is érdemes megtalálni az egyensúlyt ez aktualitások és az örökzöld tartalom között.

 

 

A kedvenc örökzöld tartalmaink

A Zsolya Communication csapatában imádjuk az örökzöld, újrahasznosítható tartalmakat, ezért e bejegyzés kedvéért összeszedtük Nektek a kedvenceinket:

 

– Izgalmas példák, esettanulmányok

– Checklist-ek

– Ajánlások kedvenc étteremről, kávézóról, programokról, koncert helyszínekről, szakmai könyvekről, podcast csatornákról

– Sablonok, amik megkönnyítik az életünket vagy a termékek használatát

– Tutorial videók minden mennyiségben

– GYIK

– Bemutatkozó videó Rólad és a vállalkozásodról

– Nyitvatartással, rendeléssel, szállítással, időpont lemondással és egyéb praktikus kérdésekkel kapcsolatos tartalom

 

Reméljük, a fenti tippek segítenek abban, hogy sikeresen felújítsd a blogodon vagy weboldaladon kallódó örökzöld tartalmakat és új vevőket vagy vendégeket csábíts magadhoz a nyárra! Ha szükséged van egy kis segítségre vagy együtt gondolkodnál, írj nekünk e-mailt a hello@zsolya.com címre.