Tartalomgyártóként, attól függetlenül, hogy milyen felületre gyártjuk a posztokat, mindig figyelembe kell vennünk a statisztikákat és az elemzéseket. Hiszen azok alapján mérhetjük mi az, ami jobban és kevésbé érdekli a követőinket.

 

A mini TikTok Challenge-ünk után, most hoztunk egy útmutatót, hogyan találd meg a TikTok a statisztikákat és milyen adatokat érdemes rendszeresen figyelned.

 

Hogyan válts üzleti fiókra?

 

Először is válts üzleti fiókra a személyes fiók helyett, így több funkcióhoz hozzáférhetsz, ami segítheti a vállalkozásod sikerét a TikTok-on.

 

 

Kattints a három vonalra a jobb felső sarokban és válaszd ki a Beállítások és adatvédelem menüpontot. A Fiók kezelése fülön belül lépj a „Váltás üzleti fiókra” opcióra. Válaszd ki milyen témájú tartalmakat gyártasz a profilodon és innentől kezdve üzleti fiókként funkcionál tovább a profilod. Ezután oszd meg a vállalkozásod webhelyét és e-mail címét, hogy a követőid a TikTok-on keresztül is könnyen felvehessék a kapcsolatot veled.

 

Milyen adatokba nyerhetsz betekintést a TikTok analitikán belül?

 

 

Az áttekintés résznél váltogathatod, milyen időszak adatait szeretnéd megvizsgálni, ez lehet 7 napos, 28 napos vagy akár 60 napos nézet is, de egyénileg is beállíthatod a vizsgált periódust. Itt a videó megtekintések, profil megtekintések, lájkok, hozzászólások, megosztások számát egyben látod (oszlopdiagram formában is), így kapsz egy összképet arról, hogyan teljesített az adott időszakban a profilod.

 

A tartalom fülön belül is számos statisztikai adatba nyerhetsz betekintést pl. hogy melyik videóid a legnépszerűbbek és, ha rámész az egyik videódra rögtön láthatod a teljes lejátszási időt, az átlagos nézési időt, az elért közönség számát is és, hogy hány százalékban nézték végig a videót.

 

 

A követői adatoknál diagram formájában láthatod a követőid számának a gyarapodását az adott időszakon belül, illetve a nemek arányát és azt is, mely országból érkeztek a követők.

 

Most, hogy már megtörténtek a legfontosabb beállítások, nincs semmi akadálya, hogy elkezd a minőségi és tudatos tartalomgyártást és rendszeresen figyeld az oldalad statisztikáit.

 

Ha felmerült benned pár kérdés vagy nem tudod, hogyan pörgesd fel az online kommunikációdat, írj nekünk a hello@zsolya.com email címre!

 

Ha pedig a tartalomgyártásban kérnéd a segítségünk, mert kifogytál az ötletekből, legyél Te is előfizetője a Zsolya Social Banknak!