Ügyvédként gondolkodtál már azon, mi különböztet meg Téged versenytársaidtól? Szeretnéd minél szélesebb körben ismertté tenni a szakmai munkásságodat? Szeretnél szorosabb együttműködést kialakítani ügyfeleiddel, netán újakat szerezni?

Ha bármelyik kérdésre igennel válaszoltál, a legjobb helyen jársz.

Dr. Temesvári Orsolya írása.

 

Ügyvédek a közösségi médiában

 

Jogosan merülhet fel Benned a kérdés, miért is fontos egy ügyvéd, illetve ügyvédi iroda számára a közösségi média. Az egyes platformok nemcsak szórakoztató funkcióval rendelkeznek, hanem kiváló lehetőséget biztosítanak szakmai célok elérésére is.

 

Ügyvédi karriered, praxisod fejlesztése és a kapcsolatépítés mellett közösségi média jelenléted nagyban támogathatja az ügyfélszerzést, az edukációt és az aktuális jogszabályi változásokkal kapcsolatos kommunikációt. Ahogyan a lakosság, tehát a potenciális ügyfeleid közösségi média fogyasztása növekszik, úgy egyre nagyobb sikerrel aknázhatod ki a közösségi média platformok adta lehetőségeket.

 

  • Ha egyszemélyes praxist viszel vagy kisebb, néhány főt foglalkoztató irodád van, a közösségi média felületek segítségével betekintést nyújthatsz a színfalak mögé és megmutathatod szakmád és a mindennapi munkád emberi oldalát is. Ez kifejezetten a B2C szolgáltatások esetén jár erőteljes bizalomnövelő funkcióval. Egy professzionális, mégis közérthető posztokkal színesített Facebook oldal vagy LinkedIn profil, esetleg a honlapodon elérhető edukációs tartalom nagyban megkönnyítheti a dolgod.

 

  • Ha egy nagyobb, esetleg nemzetközi ügyvédi iroda kötelékében dolgozol, valószínűleg a B2B szolgáltatások területén rendelkezel nagyobb gyakorlattal. Ebben az esetben a szakértők iránti bizalom kiépítésén túl érdemes kiemelt figyelmet fordítani az iroda akár nemzetközi (el)ismertségének és szakmai presztízsének növelésére is. Nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező irodaként könnyen és eredményesen használhatod a közösségi média és az online kommunikáció eszközeit különféle szakmai rendezvények, üzleti reggelik szervezésére is.

 

 

 

Így segítheti ügyvédi praxisodat az online kommunikáció

 

Márkaismertség növelése

 

Ügyvédként ugyanúgy vállalkozó vagy, mint bármilyen más szolgáltató. A kiváló szakértelem, a tapasztalatok és a tudatosság mellé azonban kiemelten fontos, hogy minél szélesebb körben szerezz szakmai ismertséget.

 

Egy tudatosan felépített kommunikációs és közösségi média stratégia, illetve a kapcsolódó tartalommarketing segítségével egyre ismertebbé teheted vállalkozásodat és márkádat. Egy ismert és elismert szakmai márka az ügyfélszerzés fontos eszköze. Segítségével elérheted, hogy egy idő után éppen azok az ügyfelek keressenek meg, akikkel Te is szívesen dolgoznál.

 

A bizalom kiépítése

 

Az ügyvéd és ügyfele közötti bizalom elengedhetetlen a hatékony és sikeres együttműködéshez. A jó szakemberek híre legtöbbször ajánlás útján terjed, ugyanakkor nem elég jónak lenni, annak is kell látszani. Könnyen előfordulhat, hogy nyilvánosan, online felületeken elérhető ajánlások nélkül nehezebb lesz elnyerned potenciális ügyfeleid bizalmát. Éppen ezért bátorítunk arra, hogy tudatosan építsd online jelenlétedet és kérj visszajelzést, amikor csak lehet.

 

Szakmai véleményvezér szerep kialakítása

 

Manapság az online jelenlét olyan, mint egy digitális névjegykártya. A Rólad szóló vagy általad készített online tartalmak segítségével nagyobb forgalmat generálhatsz a honlapodra, valamint így szerezhetsz stabil szakmai hírnevet. Sőt, ha igazán egyedi és kiemelkedő tartalmakat készítesz, egy idő után szakterületed egyik véleményvezérévé is válhatsz.

 

 

Miben számíthatsz a Zsolya Communication csapatára?

 

Egyedülálló online kommunikációs ügynökség vagyunk, ahol több, széleskörű tapasztalatokkal rendelkező jogász dolgozik. Értjük és belülről is ismerjük a jogász szakma és a piac kihívásait, hiszen mi is ott indítottuk el a karrierünket. Specifikus tudásunkkal és tapasztalatainkkal megkönnyítjük a munkád, hiszen Te tudsz figyelni a szakmai munkára, mi pedig úgy alakítjuk az online kommunikációt, hogy az a legjobban illeszkedjen a piaci igényekhez és maximálisan támogassa szakmai törekvéseidet.

 

Csapatunk az alábbi szolgáltatásokkal támogatja ügyvédi praxisod online jelenlétét:

 

  • Kommunikációs stratégia készítése. Céltalan, rendszertelen kommunikáció helyett a tudatos és minőségi tartalomkészítésben hiszünk, ez azonban állandó tervezést igényel. Segítünk felmérni, pontosan milyen eszközökre és erőforrásra van szükséged ahhoz, hogy minél hatékonyabban érhesd el praxisod célcsoportját.

  • Tanácsadás és tréning. Célunk, hogy a gyakorlatban is azonnal hasznosítható, fókuszált tudást adjunk át Neked az egyes közösségi média felületek megismerése vagy használatuk technikai részletei kapcsán.

  • Szakmai profilok átvilágítása és elkészítése. Talán számodra sem ismeretlen a LinkedIn mint szakmai portál. Szakértőink irodád erősségeit szem előtt tartva építik fel szakmai oldaladat, ha pedig már rendelkezel ilyennel, személyre szabott ötletekkel támogatunk.

  • Szövegírás. Ügyvédként bizonyára erősséged a szövegírás, ugyanakkor tapasztalataink szerint sokszor nehéz elszakadni a jogi terminusoktól. Segítünk, hogy céljaidnak leginkább megfelelő, közérthető hangon szólj ügyfeleidhez.

  • Közösségi média menedzsment. Támogatunk abban, hogy megtaláld azt a stílust, amely figyelemmel van az ügyvédi szakma tekintélyére, az etikai kódex előírásaira, ugyanakkor összhangban van szakmai céljaiddal és az aktuális online kommunikációs trendekkel.

 

Bízunk benne, hogy a fentiek szerint segítségedre lehetünk akár az ügyfélszerzésben, akár munkásságod ismertebbé tételében. Te foglalkozhatsz a szakmai tartalmakkal, csapatunk intézi az online kommunikációt. Ha többet szeretnél megtudni a Zsolya Communication munkájáról, kattints honlapunkra vagy kövess minket Facebookon, LinkedInen vagy Instagramon!