Szinte naponta vagy akár naponta többször is érkezik egy új funkció a különböző social media platformokra! Ebből is látszik, hogy nem elég egyszer megtanulni kezelni ezeket a felületeket, hanem folyamatosan résen kell lenni és figyelni az újításokat, nehogy lemaradj egy izgalmas lehetőségről!

 

Bemutatunk három olyan fejlesztést az Instagram felületéről, melyek a héten jelentek meg és valószínűleg hasznosak lesznek számodra is!

 

  1. Algoritmus helyett kronológiai sorrend a feed-ben? Mostantól választhatsz!

 

Tegnap bejelentette az Instagram, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy válasszanak, mit szeretnének látni az Instagram hírfolyamukban. Lehet még egyelőre nem látod ezt az opciót, de biztosan hamarosan megjelenik!

 

Két extra választási lehetőséget kínál a felület: Favorites; Following

 

Forrás: twitter.com/instagram

 

Mindkettőnél kronológiai sorrendben jelennek meg a posztok, tehát nem az algoritmus dönti el, hogy mit látsz a feed-edben. A kettő között az a különbség, hogy a „Following”-ra kattintva, mindenkinek a posztjait láthatod, akiket követsz, a „Favorites” opciónál pedig csak azokat a profilokat, akiket felveszel a „Favorites” listádra (maximum ötvenet választhatsz ki).

 

Azonban, belépéskor továbbra is a személyre szabott, algoritmus által kiválasztott posztokat fogja megjeleníteni és csak, akkor látod majd kronológiai sorrendben, ha kiválasztod a kettő közül a számodra megfelelőbbet.

 

Mindenesetre, így mindenkinek fenn áll majd a lehetőség, hogy olyan legyen a feed-je, amit jobban preferál vagy számára optimálisabb.

 

  1. Megjelent egy új aktivitást serkentő matrica!

 

A következő újítás bár nem akkora kaliberű, mint az előző, de azért érdemes up-to-date-nek lenni a kisebb változtatásokkal is, hiszen a sztorimatricák serkentik az aktivitást és felpörgethetik az eléréseket, amit bővebben kifejtettünk a múltheti cikkünkben.

Az „Ütemezve” új matricával lehetőséged van sztoriban is megosztani a közelgő eseményeidet. Így könnyebben felhívhatod a követőid figyelmét ezekre az eseményekre!

 

  1. Minden felhasználó számára elérhető lesz a termékmegjelölés a posztokban!

 

Egyelőre csak Amerikában elérhető mindenki számára, de reméljük hamarosan itt is megjelenik. Ez egy olyan lehetőség lesz, amivel könnyedén támogathatod azokat a kisvállalkozókat, márkákat, akiknek a termékeivel elégedett vagy és szeretnéd segíteni a munkájukat, ha pedig Te is vállalkozó vagy megkérheted a követőidet, hogy tageljék meg a posztjaikban a termékedet.

A tagelésekről a vállalkozók értesítést is fognak kapni és el is távolíthatják azt például, ha negatív értelemben használják ezt a lehetőséget.

 

Reméljük, hamarosan mindegyik fejlesztés elérhető lesz Nálad is és hasznosítani is tudod majd a különböző lehetőségeket melyeket mindenképpen érdemes kihasználni a vállalkozásod szempontjából pedig főleg!

Ha maradt még benned kérdés vagy szívesen dolgoznál velünk, keress minket bátran a hello@zsolya.com email címen és jelentkezz egyéni konzultációra vagy a 3-5 alkalmas mentorprogramunkra még márciusban!