Azzal mind tisztában vagyunk, hogy a Facebookon az adataink, a tevékenységünk és az érdeklődési körünk alapján különböző hirdetésekkel céloznak meg minket. De azt nem biztos, hogy tudjátok, hol lehet megnézni milyen érdeklődési kategóriákba sorol be Titeket, amik alapján megjeleníti nektek a különböző hirdetéseket. Most megmutatjuk, hogy milyen lépéseken keresztül találhatjátok meg!

 

Első lépésként nyissátok meg a Facebook-ot és a kezdőoldalon kattintsatok az alábbi képen látható ikonra és lépjetek a „Beállítások és adatvédelem” opcióra.

 

 

Ezen belül nyissátok meg a „Beállítások”-at!

 

 

Ekkor felhozza a Beállítások felületét és itt görgessetek kicsit lejjebb és lépjetek a „Hirdetések” fülre.

 

Itt három lehetőség közül választhattok: Hirdetők; Hirdetéstémák; Hirdetési beállítások. Nektek az utolsóra, vagyis a „Hirdetési beállítások”-ra kell rákattintanotok, hogy a megfelelő helyre navigáljon Titeket a Facebook.

 

 

Ezen belül is több opció közül választhattok, de „Az elérésedre használt kategóriák” fülön belül találjátok, hogy milyen kategóriákba sorol a Facebook a személyes adataitok és az érdeklődési körötök alapján.

 

 

Már csak egy lépés, kattintsatok az „Érdeklődési kategóriák”-ra és a következő oldalon megjelenít egy listát a Facebook által vélt érdeklődési köreitekről.

 

 

Törölhetitek magatokat az egyes kategóriákból, ha kevesebb hirdetést szeretnétek látni az adott témában, ettől függetlenül nem lesz kevesebb a feldobott hirdetések száma, de ezáltal kismértékben ugyan, de irányíthatod, hogy milyen érdeklődési körhöz kapcsolódó hirdetéseket szeretnétek látni.

Rengeteg rejtett funkciója van a Facebook-nak érdemes ezekre néha ránézni és kipróbálni milyen lehetőségek közül válogathattok a felületen!

Ha szeretnéd jobban kiismerni a különböző social media felületeket, mi szívesen segítünk! Jelentkezz egyéni konzultációra vagy 3-5 alkalmas mentorprogramunkra! Ha pedig a tartalomgyártásban szeretnél segítséget kérni legyél Te is Zsolya Social Bank előfizető!