Ahogyan azt a 2023-as közösségi média trendekről szóló bejegyzésünkben is olvashattad, a LinkedIn ebben az évben egyre nagyobb szerepet kap a cégek online kommunikációjában. A vállalkozásod LinkedIn oldala (vagyis a LinkedIn Page) az a hely, ahol a követőid igazán megismerhetik a márkádat, egyúttal pedig ez a közösséged növekedésének egyik kiemelt eszköze 2023-ban!

 

A legfontosabb cél, hogy felkeltsd a (potenciális) vevőid figyelmét, kapcsolatba lépj velük és számukra fontos és hasznos tartalmat posztolj. Ezáltal megerősítheted a követői bázist, szélesebb körben ismertté teheted a vállalkozásodat és a termékeid vagy szolgáltatásaid megvásárlására ösztönözheted a közösséged tagjait.

 

Hogy segítsünk Neked, összeszedtük a legfrissebb tippeket, trendeket, amik segíthetnek abban, hogy ezen a platformon is kitűnhess a tömegből. Lássuk, mik ezek!

 

Találd meg az egyensúlyt a látvány és a tartalom között!

 

Ma vállalkozóként egyre több poszt között kell láthatóvá válni a közösségi média felületeken, ezért nagyon fontos, hogy egy izgalmas kreatívval, valamilyen szokatlan látványelemmel felkeltsd a kővetők figyelmét. Érdemes kísérletezni a képi vagy a videós tartalmaid típusával, hosszával, attól függően, kik tartoznak a célcsoportodba. Ha fényképes tartalomban gondolkodsz, törekedj az 1200×627-es képarány használatára, óvakodj a stockfotóktól és készíts egyedi, csak a vállalkozásodra jellemző dizájnt, pl. a Canva segítségével.

 

Ugyanakkor szeretnénk tudatosítani, hogy csapatunk szakmai álláspontja szerint a LinkedIn továbbra is egy szakmai fókuszú platform, ezért arra biztatunk, hogy a külsőségek helyett (illetve azok mellett) a minőségi, érdekes és értéket közvetítő tartalmakra helyezd a hangsúlyt!

 

 

Keltsd fel a figyelmet akár néhány szóval!

 

Ahogyan valószínűleg Te magad is, a követőid is néhány másodperc leforgása alatt döntik el, elolvasnak-e egy posztot, megnéznek-e egy videót. Érdemes úgy megfogalmazni minden posztot, hogy a közönséged már az első gondolatok után el akarja olvasni azt, mert biztos abban, hogy értéket fog kapni. Ne rabold felesleges karakterekkel a figyelmüket és idejüket, fogalmazz tömören, érthetően és lényegretörően!

 

Hogyan csináld? Reflektálj valami aktualitásra, tegyél fel egy provokatív kérdést vagy ossz meg magadról valami személyeset – légy rövid, de ütős!

 

Használd a 4-1-1 szabályt!

 

Minden egyes poszt után, ami a vállalkozásodról szól, igyekezz megosztani egy idegen forrásból származó posztot (pl. egy szakmai YouTube videót vagy egy külső szakértő blogbejegyzését), illetve négy olyat, amit valaki más írt (a lényeg, hogy ezekkel a posztokkal is valamilyen értéket közvetíts a követőid felé).

 

A cél a változatosság, az értékteremtés és a követőid igényeire szabott tartalmak megosztása.

 

Időnként hagyd ki a linkeket!

 

Bár általában arra biztatunk, hogy minden posztodban helyezz el legalább egy, a vállalkozásod oldalára mutató linket, hiszen ezek a posztok 45 %-kal jobban teljesítenek, mint azok, amiből kimaradnak a linkek, most mégis azt javasoljuk, időnként szegd meg ezt a szabályt. Nagy vihart kavarhatnak (vagy fogalmazzunk inkább úgy, hogy magas elérést generálhatnak) az oldaladon a különféle újdonságokkal kapcsolatos posztok, az inspiráló tartalmak vagy olyan képek és írások, amelyek gondolkodásra késztetnek és beindítják a követőid közti párbeszédet.

 

 

Használj tematikus hashtag-eket!

 

A hashtagek nem csak arra valók, hogy könnyebben megtalálj különféle tematikus posztokat, hanem arra is, hogy növeld velük a követői bázisodat. Ha úgy látod, egy, a vállalkozásodhoz kapcsolódó témáról egy másik közösségben már elindult a párbeszéd, nézd meg, ott milyen hashtageket adtak az egyes posztokhoz és használd őket Te is. Ezáltal a többi közösség tagjai könnyebben észrevehetik a Te oldalad és onnan már csak egy kattintás, hogy kövessenek Téged is!

 

Reagálj a kommentekre!

 

Egy jól irányzott kérdés pillanatok alatt beindíthatja a komment szekciót a posztod alatt. A közösségi média azonban sokkal több, mint egy egyoldalú üzenőfal: kiváló eszköz, hogy egy aktív és támogató szakmai közösséget építs a vállalkozásod köré!

 

Ha egy lépéssel tovább szeretnél menni onnan, hogy „hírlevél formában” kommunikálsz minden felületeden, mindenképpen reagálj a kommentekre, indítsd el és támogasd a párbeszédet, beszélgess a kommentelő követőkkel, hogy el tudd mélyíteni a vállalkozásod iránti bizalmat és hűséget.

 

 

Összességében elmondhatjuk, hogy a vállalkozásod LinkedIn oldala akkor működik a legjobban, ha dinamikus, értékes és vizuálisan megkapó tartalommal töltöd meg. Mindig figyelj arra, kik olvassák az oda feltöltött tartalmakat, keress új  lehetőségeket és ünnepeld meg a követőid számának növekedését!

 

Reméljük, hogy a fentiek segítségével egy izgalmas, vonzó és érdekes oldalt hozhatsz létre a vállalkozásod számára! Ha elakadtál vagy egyéb segítségre van szükséged, vedd fel velünk a kapcsolatot a [email protected] e-mail címen vagy jelentkezz egyéni konzultációra vagy 3-5 alkalmas mentorprogramra!

 

A fenti gondolatokat a LinkedIn blogposztja inspirálta.

 

Képek forrása: Freepik