Új év, új tervek és természetesen új trendek a közösségi médiában. 2022-ben a legtöbbet már megismertük, idén azonban kiforrottabbak, közelebbiek és aktuálisabbak, mint valaha.

Nézzük, hogy mik azok, amikre nagy hangsúlyt kell fektetnünk, ha szeretnénk, hogy a vállalkozásunk sikeres és tudatos legyen a közösségi médiában is!

 

 

Rövid videók

A rövid videós tartalmakról már az előző évben is sokat beszéltünk, hiszen a TikTok térnyerése mindent megváltoztatott. A konkurens platformok azonnal léptek, így született meg a YouTube shorts és emiatt változtatott az Instagram is minden videót Reels formátumúvá. Természetesen 2023-ban is hasítani fognak a – szigorúan rövid – videós tartalmak, ezeknél pedig mindig ügyeljünk, hogy az első pár másodpercben annyira megragadjuk a néző figyelmét, hogy a továbbiakban is ott maradjon, sőt nézze meg a többi videónkat is.

 

E-mail és SMS marketing

Nosztalgikus érzés kaphat el minket, ha ezt a két fogalmat olvassuk, azonban meglepő módon mindkettőnek fontos szerep jut 2023-ban a marketing folyamatok terén. Ezek segíthetnek a legjobban Neked a tökéletes célcsoport megtalálásában. Ne feledkezz meg a hírlevelekről sem, hiszen ezek szintén kulcsfontosságúak lesznek az értékesítések fellendítésében.

 

Az AI fontossága

Az AI, azaz a mesterséges intelligencia már régóta jelen van a világunkban, azonban az utóbbi időben a hétköznapi emberek is megtapasztalhatták az előnyeit. 2023-ban azonban még nagyobb szerepet kap, hiszen a hirdetések és a kreatívok készítésében nagy segítséget nyújthat azoknak is, akik ezekkel nem szeretnek sokat foglalkozni. Rengeteg applikáció és funkció készült el az utóbbi időben az AI segítéségét felhasználva, hogy könnyebbé tegye a felhasználók mindennapjait. Ilyenek például az időbeosztásunk rendszerezését segítő appok, vagy a TikTokon virálissá vált AI Manga trend filtere is.

 

UGC és micro influencerek

A micro influencerek fontosságáról ejtettük már pár szót a tavalyi trendek kapcsán, azonban az ő jelenlétük még inkább felerősödik az idei évben az értékesítési és marketing folyamatok terén. Emellett fontossá válnak az UGC, azaz a felhasználók által gyártott tartalmak is. Ezek a kis követőbázissal rendelkező felhasználók azért fognak igazán segíteni egy termék vagy egy márka népszerűsítése során, mert a követőik – ha még viszonylag kevesen is vannak – valódi emberek, és hitelesnek és megbízhatónak találják a forrásukat, ez pedig kulcsfontosságú egy ilyen folyamatban.

 

 

LinkedIn

A vállalkozóknak reméljük, nem kell bemutatnunk a LinkedIn-t, hiszen ez az egyik legrelevánsabb platform egy vállalkozás életében. Azonban az utóbbi időben sokkal nagyobb szerepet kapott és fog is kapni, mint egy szimpla álláskereső portál. Egy jól felépített LinkedIn profil az egyik legjobb lehetőség, ha a szakmai kapcsolataidat szeretnéd bővíteni. Ennek a felületnek rengeteg olyan funkciója van, amit egy átlagos felhasználó nem minden esetben használ ki.

Ha szeretnéd Te is szakmailag tudatosan felépíteni a LinkedIn profilodat, de nem tudod, hogyan is kezdj hozzá, akkor jó hírünk van, hiszen a Zsolya Academy kurzusai között megtalálod erre a problémádra a megoldást. Így építsd fel jól a LinkedIn profilodat! Vagy kérd egyéni támogatásunkat professzionális LinkedIn profil elkészítéséhez, ehhez írj üzenetet a hello@zsolya.com e-mail címre!

 

Reméljük, hasznosnak találtad az alábbi listát, mindenképpen oszd meg ismerőseiddel! Ha pedig kérdésed van a fentiekkel kapcsolatban, akkor keresd bátran a Zsolya Communication szakértőit a hello@zsolya.com email-címen.

 

Képek forrása: Freepik