A Facebook Hirdetéstár egy rendkívül hasznos és izgalmas bővítménye a platformnak, mellyel könnyedén feltérképezhetjük a felületen éppen futó hirdetéseket, témára vagy akár egy adott oldalra is leszűrve. De hogyan is működik pontosan?

 

A Facebook Hirdetéstár egy könnyen kezelhető felület. Az oldalra megérkezve több irányba is indulhatunk – az első természetesen a hirdetések keresése. 

 

Hirdetéskeresés 

 

A keresőmező előtt kiválaszthatjuk melyik országban szeretnénk keresni és a globális tallózásra is lehetőség van. Ezután kiválaszthatjuk, hogy az összes kategóriában szeretnénk böngészni vagy esetleg választásokkal, problémákkal és politikával kapcsolatos hirdetéseket szeretnénk megnézni. A keresés utolsó lépéseként beüthetünk kulcsszavakat vagy egy konkrét oldalt is kiválaszthatunk!

 

Amint ezeket megtettük átkerülünk egy a keresésünknek megfelelő hirdetéseket tartalmazó oldalra, ahol megnézhetjük az adott hirdetések mikor lettek elindítva, milyen szöveggel és kreatívval, illetve milyen CTA került még a posztba. 

 

 

Ez nagy segítség lehet abban, ha esetleg ki szeretnénk próbálni új szövegeket, képeket – ihletet meríthetünk versenytársainktól vagy külföldi példákból is!

 

Reportok

 

A másik útvonal, amin elindulhatunk az a Reportokban való böngészés. Ezen a felületen hivatalos személyek és vállalatok/szervezetek, politikai szervezetek költéseit nézhetjük meg, illetve azt, éppen hány hirdetésük aktív a platformon. Emellett egy összesített összeget és hirdetésszámot is találunk az oldal tetején – ezek az adatok mind azt szolgálják, hogy az online kommunikáció transzparens maradjon ezen közegekben is!

 

 

Legyen tehát szó adatgyűjtésről, versenytársak feltérképezéséről vagy egyszerű kíváncsiságról, a Hirdetéstár hasznos eszköz lehet egy-egy hirdetés feladása előtt. Vállalkozóként vagy nagyobb vállalatként is érdemes időnként megnézni, milyen típusú hirdetések futnak a piacon, illetve hogy esetlegesen nálunk nagyobb, hasonló profilú vállalatok mennyit fordítanak a platformon való fizetett megjelenésre.

 

Ha igazán jól teljesítő hirdetéseket szeretnél beállítani, amik biztosan nem pénzkidobásként végzik majd, a Zsolya „Így kampányolj jól!„, alapfokú hirdetéskezelő webinárja Téged vár! A kurzus keretein belül egészen az alapoktól ismerheted meg a Facebook és Instagram kampányok legfontosabb tudnivalóit és hasznosíthatod azokat saját kampányaid során!