Ahogy már hónap elején megtudhattuk az Instagram bejelentéséből, a fejlesztéseik között az ajánlott tartalmak tesztelése is szerepel. Ti találkoztatok már ezekkel?

 

Ajánlott tartalmakkal eddig is találkozhattunk az Instagram felfedezés felületén. Itt olyan posztok – legyen az videós vagy kép formájú – jelentek meg, melyek az eddigi kedveléseink alapján érdekelhettek minket. Ez a felület továbbra is jelen lesz, ám a platform máshogy is tesztelni kívánja, milyen témák után érdeklődünk leginkább.

 

Csillag vagy X?

 

Az ömlesztett felfedezés felület mellett a hírfolyamunkban is szépen lassan megjelennek képek, illetve esetenként videók is. Ezek a görgetés közben olykor észrevehetetlenek is, ám az elmúlt napokban erre is találtak megoldást!

 

Az ajánlott tartalom felett megjelenik annak kategóriája – például “zene” – illetve a másik sarokban egy csillag és egy x ikon. Ezekre kattintva eldönthetjük, hogy az adott tartalomtípus érdekel-e minket.

 

Érdeklődési körök kezelése

 

Attól függően, hogy melyik ikonra nyomtunk, a tartalomtípus egy mappába mentődik, melyet a profilunkon, a jobb sarokban lévő 3 vonalra kattintva érünk el. A felugró menüben az érdeklődési körök szerkesztése pontra kattintva megjelenik egy új gyűjtemény.

 

Ezen a felületen láthatjuk a kedvelt és a nem kedvelt ajánlatokat is, illetve hozzá adhatunk még a hírfolyamunkban meg nem jelent érdeklődési köröket is profilunkhoz, így ezeket is meg fogja számunkra jeleníteni az algoritmus!

 

 

Ez az új személyre szabási funkció nem csak nekünk lesz segítségünkre az új tartalmak felfedezésében, de az Instagram is folyamatosan Nekünk tetsző tartalmakat tud majd felajánlani mind a hírfolyamunkban, mind pedig a felfedezés felületen!

Segítségre lenne szükséged az online térben? Nem tudod, hogyan tűnj ki posztjaiddal vagy esetleg, hogyan építsd fel tudatosan a Linkedin profilod? Látogass el a https://zsolya.com/videostreningek/ oldalra és válaszd ki a számodra legmegfelelőbb videós tréningünket vagy gyere el a legközelebbi Zsolya posztíró workshopunkra! (2021. aug. 24.)