A Zsolya sztorik: Vállalkozásfejlesztés lépésről lépésre podcastban Dr. Szabó Orsolya és Cserta Alexandra sikeres vállalkozókkal beszélget a szabadúszó életforma kihívásairól, sikerekről, kudarcokról; kíméletlen őszinteséggel, cukormáz nélkül.

A most következő epizódban Szandra és a Kívül Belül Boldogság történetét ismerhetitek meg, amelyet meghallgathattok az alábbi platformok valamelyikén:

Dr. Temesvári Orsolya összefoglalója.

Milyen az, amikor valaki már egész fiatal korában tapasztalatokat gyűjt a későbbi karrierjéhez? Milyen körülmények között született meg a Kívül Belül Boldogság? Hogyan lehet édesanyaként menedzselni egy rendezvényteret és egy webshopot?

 

Olvass tovább, majd hallgasd meg az adást!

 

 „31 éves vagyok, anyuka és feleség.” – kezd bele a történetmesélésbe Szandra, aki már 15 éves korában tudatosan gyűjtötte az élményeket és tapasztalatokat. Egy délutánon közölte szüleivel, hogy egy évet Ausztráliában töltene, amelyből valóság lett: 16 éves korára bejárta fél Óceániát.

 

2014 Szandra számára is nagyon fontos év volt, ugyanis, ahogy fogalmaz, nem volt olyan hónap, hogy férjével ne ültek volna repülőn. Szandra mesél arról, hogyan formálódott, milyen tapasztalatokat szerzett a külföldi egyetemi évek és munka során.

 

Nyíltan és őszintén számol be, miért és hogyan tért vissza a munka világába az akkor 10 hónapos kisfia mellől. 

 

 

2017-ben, a sales manageri pozícióban eltöltött egy év után azonban nem hosszabbították meg a szerződését, ezért egy business coach segítségét kérte, majd nagyot kockáztatva a saját lábára állt. 2017 tavaszán indult el a Kívül Belül Boldogság mint otthonszervezési tanácsadó. 

 

Azzal viszont Szandra nem számolt, hogy a professzionális rendszerezés Magyarországon egy teljesen új szakma, s óriási a bizalmatlanság ezzel kapcsolatban. Szandrának tehát nem csak egy brandet és egy vállalkozást kellett felépíteni a semmiből, hanem edukálni kellett a célcsoportot, hogy megértsék, mit jelent az otthonszervezés.

 

2018-ban Szandra elindította a webáruházát, majd egy bemutatótermet, valamint egy kiadó coaching és workshop szobát. A 2020-as év azonban őt is érintette. Az EUR-HUF árfolyamváltozáson felül a kiadó szobák forgalma teljesen lenullázódott a pandémia hatására. Szandra azonban vérbeli vállalkozóként ezt a helyzetet is megoldotta: Orsi segítségével megalakult a Vállalkozásfejlesztés lépésről lépésre szakmai online program, ahol kisvállalkozóknak segítenek fontos szakmai képzésekkel. 

 

Mindezek ellenére Szandrában megmaradt a törekvés az offline munkavégzésre, ugyanis azt vallja, így könnyebben kialakul egy közösség és az ownership-szemlélet, vagyis csapata könnyebben magáénak érzi a vállalkozást, ha napi szinten együtt dolgoznak.

 

Ezzel kapcsolatban felmerül a legfontosabb kérdés: vállalkozónak vajon születni kell vagy meg lehet tanulni? Mit gondol erről Szandra? Hallgasd meg az adást és derítsd ki!

Ha szeretnél többet megtudni az otthonszervezésről és a professzionális rendszerezésről, kattints a Kívül Belül Boldogság honlapjára vagy kövesd őket Facebookon, Instagramon és LinkedInen!