A Zsolya sztorik: Vállalkozásfejlesztés lépésről lépésre podcastban Dr. Szabó Orsolya és Cserta Alexandra női vállalkozókkal beszélget a szabadúszó életforma kihívásairól, sikerekről, kudarcokról; kíméletlen őszinteséggel, cukormáz nélkül.

A Zsolya sztorik podcast első vendége Vas Tímea, a Don’t Panic Angol nyelviskola egykori alapítója. 

Hogyan lehet 69 centből létrehozni egy vállalkozást? Miből lesz Magyarországon díjnyertes franchise? Miként lesz valakiből a 30-as éveiben nyugdíjas?

Olvass tovább, hallgasd meg az adást, hogy mindezekre a kérdésekre választ kapj:

 

 

Dr. Temesvári Orsolya összefoglalója.

 

Timi és a nyelviskola története egészen Új-Zélandig nyúlik vissza, ugyanis férjével ott határozták el: visszatérnek Magyarországra és létrehoznak valami óriásit. Bár az elhatározás megszületésekor 69 cent volt a bankszámlájukon, valahogy kihúzták a fizetésükig. Még Új-Zélandon megírtak egy felkészítő könyvet és hazatérve 2015 januárjában elindították a nyelviskolát. Folyamatosan növekedett a csapat, a végére már több, mint 100 kolléga dolgozott a franchise hálózatban.

 

 

Az egyik legizgalmasabb kérdés, amire Timi választ ad, hogy miként lehet menedzselni azokat a növekedési ugrásokat, amelyeken az ő vállalkozása is átment. A podcast résztvevői beszélgetnek arról is, vajon hány főt képes egyetlen személy irányítani és mikor érdemes külső tanácsadót bevonni.

 

„Ha megvan a hozzáállás, akkor bármire megtanítjuk.” – nyilatkozott Timi arról, milyen elvek mentén építette a csapatát. Őszintén beszélt arról is, milyen készségekkel rendelkező csapattagokat keresett, milyen módszerekkel állapította meg, vajon egy kolléga beleillik-e a csapatba és arról, hol van az a pont, ahol bármennyire is kellemetlen, érdemes elköszönni egymástól.

 

Elárulta, hogy a külső tanácsadó bevonása előtt nehezen ment a kollégák munkájának szervezése, illetve motiválása, s rá kellett jönnie, hogy túl sokfelé kell figyelnie egyedül.

 

A siker napfényes oldalán túl Timi mesél a kiégésről, mentális panaszokról és arról, hogy akkor lett elég, amikor szinte egyedül kellett menedzselnie egy növekvő franchise hálózatban a saját csapatát és a hálózat tagjait is.

 

 

„Ha nem jön a pandémia és nem jön a gyerekem, akkor szó szerint a halálba dolgoztam volna magam.” – mesél Timi arról, mi vezetett a korai nyugdíjazásához és hogyan éli meg a jelenlegi időszakot.

 

Egy magával ragadó, őszinte, dinamikus beszélgetésre számíts, amelyhez érdemes jegyzetfüzetet és tollat is bekészíteni, mert garantáltan hasznos információkat hallhatsz, akár kisvállalkozó vagy, akár egy nagyobb cég menedzsmentjében dolgozol.

 

Reméljük, tetszett a beszélgetés és magaddal tudtál vinni néhány hasznos gondolatot! Timit és a Don’t Panic Angol nyelviskolát keresd itt, az adásban megemlített szakembereket pedig az alábbi linkeken: