A Zsolya sztorik: Vállalkozásfejlesztés lépésről lépésre podcastban Dr. Szabó Orsolya, Cserta Alexandra és sikeres vállalkozóként tevékenykedő meghívott vendégeik beszélgetnek személyes történetekről, a női vállalkozói lét kihívásairól és egyéb kulisszatitkokról. A bemutatkozó adásokat sok izgalmas beszélgetés követi, első vendégük a 2021. március 4-i adásban Vas Timi, a Don’t Panic Angol franchise hálózat alapítója volt.

Az első adásban Orsi és a Zsolya Communication történetét ismerhetitek meg.

 

Dr. Temesvári Orsolya összefoglalója.

 

Hogyan lett egy többdiplomás jogászból digitális nomád anyuka? Miért volt 2014 Orsi élete legjobb éve? Milyen nehézségek vezetnek a sikerhez?

 

Ezekre a kérdésekre mind választ kapsz a lenti összefoglalóból és a podcast adásból, amit meghallgathatsz Spotify-on, Anchor FM-en és Apple podcast-on is.

 

Amikor megismertem Orsit, azt gondoltam, bizonyára egy stabil érzelmi és anyagi háttérrel rendelkező családból jön, akik mindenben támogatták. Rá kellett jönnöm, hogy a ma 13 szabadúszót foglalkoztató, önmagát digitális nomád anyukaként (és még számtalan más szerepkörben is) definiáló vállalkozó története sokkal kanyargósabb, mint gondoltam.

 

Orsi egy kéttannyelvű idegenforgalmi és vendéglátóipari szakközépiskolából került a szegedi jogi egyetemre, majd Budapestre költözött és ügyvédjelölt lett. A szakvizsgákat követően dolgozott ügyvédként és multinacionális vállalatoknál jogászként, mindeközben egy cukrász tanfolyamot is elvégzett. 

 

Mindig is nyitott volt a külföldi élet és munka iránt, s ezzel együtt hosszú ideje foglalkoztatta, hogyan lehet életvitelszerűen összehangolni az utazást és a munkát. 2014-ben mindent hátrahagyott és meg sem állt Új-Zélandig, hogy utánajárjon, vajon lehet-e másképp is dolgozni.

 

 

Az egy éves utazás során Orsi rendkívül motiváló tapasztalatokat szerzett. Hazatérve egy multinacionális üzleti tanácsadó cégnél kezdett dolgozni, ahol gyakori volt a hosszú távú külföldi kiküldetésben végzett munka. 

 

2016-ban azonban megszületett a kisfia, Orsi pedig néhány hónappal később valamilyen otthonról is végezhető munkával szerette volna színesíteni a napjait. Ekkor találkozott a közösségi média menedzsment fogalmával, s először besegített egy barátnőjének, akitől rengeteget tanult. 

 

Egy cukormázas vállalkozói történet innen úgy folytatódna, hogy Orsiból pillanatok alatt sikeres vállalkozó lett és szárnyalni kezdett a vállalkozása. A valóság azonban nem volt ilyen; Orsinak számos nehézséggel és a mindennapi megélhetést érintő krízisekkel kellett szembenéznie, amelyekről nyers valójukban beszél az adásban.

 

“Az én sikerem egyik fő összetevője,  hogy mindig kristálytisztán kommunikálom, hogy mire van szükségem.” – mondja Orsi. A legnagyobb nehézségek közepette pontos cselekvési tervet készített és munkalehetőségeket kért a környezetében élőktől.

 

Ebből a tervezésből és munkából született a Zsolya Communication, ami először egy egyszemélyes brand volt, mára azonban egy szabadúszóknak szóló szellemi műhely. Egy olyan közösség, ahol mindenki úgy és akkor dolgozik, ahogyan szeretne, a lényeg az, hogy pontos, minőségi munkát adjon ki a kezéből, határidőben. 2020 októberében Orsi egy TEDx beszédben is elmesélte mindezt.

 

Ezt a sikert azonban nem adják ingyen, nem vezet hozzá egyenes út, sőt. Az előre nem látható krízisek és óriási, hirtelen történő változások sokszor padlóra küldhetnek. Ugyanakkor kitartó munkával, a megfelelő tanulságok levonása után és vállalkozásod és branded tudatos építésével bárhová eljuthatsz.

 

“Összességében minden hirtelen váltás nagy veszteségekkel tud járni, amellett, hogy felszabadító és aztán sikerré lehet kovácsolni.” – foglalja össze Orsi.

 

A Zsolya Communication mára többezres követői bázissal rendelkezik, a 2021-es cél pedig az, hogy újabb területeken és célpiacokon támogathasson vállalkozókat és egyéb szervezeteket. Ha többet szeretnél tudni, nézz szét honlapunkon, kövess minket Facebookon, LinkedInen és Instagramon is!