Az Instagram egy jelentős változást jelentett be a múlt hét folyamán – méghozzá a videós tartalmakkal kapcsolatban!

 

Adam Mosseri, az Instagram igazgatója a múlt hét folyamán egy videó formájában jelentette be, hogy fejlesztési terveik között szerepel a klasszikus “kockás fényképmegosztó” applikációból átalakulni egy sokkal szórakoztatás orientáltabb platformmá – ezt pedig a videós tartalmak előtérbe helyezésével szeretnék elérni.

 

 

A videós tartalmak, a tavalyi és idei trendek szerint nem csak rendkívül népszerűek, de csak egyre jobb eredményeket érnek el. Az Instagram tervében azzal érvelt, hogy a felhasználók a szórakoztatást keresik leginkább, amikor a social media platformokat használják, erre pedig a videók a legmegfelelőbb tartalmak. Példának a TikTok sikerét és fejlődését, illetve a Youtube töretlen népszerűségét hozta fel Mosseri – ezen platformok ugyanis hatalmas versenytársat jelentenek számukra.

 

Első körben egy tesztidőszakot indítottak, az ajánlott tartalmak segítségével. Ezen posztok az általunk legtöbbet látogatott oldalak és legtöbbet kedvelt tartalomtípusok alapján jelennek meg – a teszt következő, mostani fázisában pedig már abból is választhatunk, hogy melyek azok a tartalmak, amiket nem szeretnénk ajánlottként látni.

 

A változási folyamat és a további tesztelések az elkövetkező pár hónapban fognak lezajlani, melynek végére az Instagram egy nagyrész videós tartalom fókuszú platformmá alakul át, esetlegesen full-screen videókkal, de természetesen képmegosztó funkciója sem fog elveszni.

 

Ti mit gondoltok, mekkora sikert fog aratni ez az átalakulás? 

 

Esetleg nem olyan komfortosak még a videók számodra, de szeretnél kiemelkedően jó posztokat írni nem csak az Instagramra, de más platformokra is, “Így tűnj ki posztjaiddal!” webinarunk tökéletes segítség lesz számodra! Ha pedig offline szeretnéd megtanulni a posztolás minden trükkjét, jelentkezz augusztus 24-i workshopunkra!