Gondolkodtál már azon, miért van az, hogy néhány ügyvédnél szinte lehetetlen időpontot foglalni, másoknak pedig alig vannak ügyfeleik? Belegondoltál már abba, mi az, ami miatt az emberek úgy gondolják, hogy éppen rád, és nem másra bízzák gyors és precíz megoldást igénylő jogi problémájukat? Szeretnéd, hogy az emberek megismerjék a neved, és úgy gondoljanak rád, hogy igen, ő Az Ügyvéd?

 

Ha bármelyik kérdésre igen a válasz, érdekelni fog ez a cikk!

 

Ügyvédmarketing – Jogi szakemberként a közösségi médiában

Akár lakossági ügyfeleknek, akár társaságoknak nyújtasz jogi szolgáltatásokat, a megfelelő online jelenlét ügyvédként manapság szinte ugyanolyan elengedhetetlen, mint a jogszabályváltozásokról való folyamatos tájékozódás.

 

Képzeld csak el, hogy valaki válni akar, munkahelyi baleset éri, vagy éppen nem tud megegyezni a hozzátartozóival egy hagyatéki eljárásban. Mit fog csinálni, miután elhatározta, hogy keres egy ügyvédet? Valószínűleg megkérdezi az ismerőseit, hogy tudnak-e ajánlani egyet. Ha tudnak, beírja a Google-ba az ügyvéd nevét, megnézi, milyen információk szerepelnek róla a neten. Ha nem, beírja a Google-ba, a válóperes, családjogi, hagyatéki, kártérítési ügyvéd keresőszavakat, megnézi a találatokat, és választ egy szimpatikus szakembert. Ugyanígy tesz valaki, aki a céges ügyei intézésére keres jogászt.

 

Na de vajon kire fog esni a választása? Arra, akinek csak a nevét és a telefonszámát találja meg, vagy arra, akinek van egy szakmailag kifogástalan ügyvédi honlapja, ami előkelő helyen szerepel a Google-találatok között, és a közösségimédia-felületein is rendszeresen posztol érthető szakmai tartalmakat?

 

Mi a Zsolya Communicationnél úgy gondoljuk, hogy egy megfelelő honlappal és rendszeres, profi közösségimédia-jelenléttel rendelkező ügyvéd jobban vonzza az ügyfeleket. Ezért azon dolgozunk, hogy anélkül tegyük elérhetővé ügyfeleink számára a márkaismertség kiépítését, a bizalomnövelést és a szakmai presztízs növelését, hogy ez a szakmai feladataik rovására menne. Hogy mi kell ehhez? Ügyvédmarketing, ügyvédi reklám, egy átgondolt, profi kommunikációs stratégia, és a megfelelő támogatás ennek végrehajtásához.

Kiknek ajánlott az online jelenlét?

Röviden: mindenkinek. Akár egyéni ügyvédként dolgozol, akár kisebb ügyvédi irodát irányítasz, akár nagy nemzetközi ügyvédi irodával működsz együtt, hasznos lehet, ha jelen vagy a LinkedInen és a Facebookon. Így ugyanis amellett, hogy érthető, érdekes szakmai tartalmakat oszthatsz meg, ezáltal növelve meglévő és jövőbeli ügyfeleid bizalmát és az ismertségedet, promotálhatod az általad szervezett szakmai rendezvényeket, konferenciákat, üzleti reggeliket is. De a megfelelő online kommunikáció nem csak emiatt fontos.

 

Digitális névjegykártya

Akárki is az elsődleges célcsoportod, az online jelenléted mindig olyan lesz számára, mintha a digitális névjegykártyád nyújtanád át neki. Egy igényes, profi, aktuális információkat tartalmazó névjegykártya pedig a bizalom megalapozásának első lépése.

 

Hogyan tud segíteni a Zsolya Communication profi csapata az ügyvédi irodáknak a marketingben?

A Zsolya Communication alapítója, dr. Szabó Orsolya maga is dolgozott ügyvédként, és több olyan szakemberrel működik együtt, akik jogászként kezdték a pályafutásukat. Ennek köszönhetően ismerjük a piaci igényeket és a jogászi szakma kihívásait. Neked nincs más dolgod, mint ismertetni velünk a célokat, mi pedig támogatjuk az ügyvédi praxisod online jelenlétét, a munkásságod ismertebbé tételét és az ügyfélszerzést.

 

Ahogy minden ügyvéd mögött számos áttanult éjszaka és rengeteg vizsga áll, minden sikeres és hatékony online jelenlét mögött egy jól összeállított stratégia húzódik. A munkánkat azzal kezdjük, hogy felmérjük és megtárgyaljuk, pontosan mi az, amire az ügyfelünknek szüksége van, mi a célja, milyen eszközökkel és erőforrások bevonásával érhető el ez a cél. Az iparágat jól ismerjük, de a stratégiát minden esetben az adott ügyfél preferenciái alapján alakítjuk ki, és igény esetén természetesen annak implementációjában is szakmai támogatást nyújtunk.

 

Állandó online kommunikációs tanácsadásunkkal közös gondolkodás után irányt mutatunk a megfelelő üzleti és online kommunikáció kialakításával kapcsolatban, legyen szó az ügyvédi honlapról, Facebook vagy LinkedIn-profilról, vagy akár egyéb megjelenési felületről.

 

Emellett segítünk a szövegírásban, a közösségimédia-felületek menedzselésében, valamint a szakmai profilok elkészítésében és átvilágításában.

 

Bízunk benne, hogy segítségedre lehetünk ügyvédi irodád online kommunikációjának fejlesztésében. Neked nincs más dolgod, mint meghatározni a célt és az irányt, a csapatunk intézi az ügyvédmarketinget. Ha többet szeretnél megtudni a Zsolya Communication munkájáról, kattints  honlapunkra, vagy kövess minket Facebookon, LinkedInen vagy Instagramon!