Tanácstalan vagy, hogyan legyen egységes az Instagram feed-ed? Nem tudod, hogy a végtelen mennyiségű szerkesztő program közül, melyiket válaszd? Segítünk Neked megtalálni a megfelelő programokat, appokat, amik megkönnyíthetik a munkádat.

 

Azt nem tagadhatjuk, hogy az Instagram legmeghatározóbb része a vizualitás. Ha szeretnél képileg igényes és egységes tartalmat gyártani, de tehernek érzed, mert túl macerás megvalósítani, akkor ezeket az ingyenes szerkesztő applikációkat, programokat mindenképpen próbáld ki!

Canva

A Canva az egyik legnépszerűbb platform, a felsoroltak közül. Elképesztően sokrétű már az ingyenes verziója is. Számos igényes és kreatív sablon közül lehet választani, de Te magad is átszerkesztheted és létrehozhatsz teljesen új grafikákat. A különböző social media felületekhez külön sablonokat is találhatsz, ezeket már nem kell átméretezned, mert a képaránya pont akkora lesz mint, ami szükséges Neked.

Pro Tipp: tudtad, hogy a Zsolya Canva-szakértőjétől akár személyre szabott konzultációt is kérhetsz?

Figma

A Figma első használatra bonyolultnak tűnhet, de ne add fel túl korán, mert ha megtanulod kezelni, akkor csodás feedet tervezhetsz vele. Bonyolultabb grafikusi munkákat is el lehet vele készíteni, de posztok és a feed tervezésre is több, mint alkalmas. Itt tényleg semmi nem szab határt a képzeletednek, kísérletezhetsz a különböző formákkal, színekkel, elhelyezésekkel.

Snapseed

A Snapseed nem véletlenül egy nagyon népszerű app, amit rengetegen töltöttek már le. Rendkívül felhasználóbarát felület. Egy-egy kép feljavításához tökéletes, mert rengeteg szűrőt és képszerkesztő eszközt kínál.

Unfold

Az Unfold applikáció nemcsak képszerkesztésre, hanem a feed-ed megtervezésére is egyaránt alkalmas. Igazán guszta sablonokat kínál, akár a feed-edet szeretnéd megszerkeszteni, akár igényes story-kat gyártanál. Számos opció közül választhatsz, a mozaikos elrendezéstől, a kissé vintage hatású tépett szélű képekig bármit. Ráadásul, nem csupán ingyenes verziója van, hanem alig néhány száz forintért megvásárolhatsz egy-egy template-et is, hogy biztosan kitűnj a tömegből!

VSCO

A VSCO egy nagyon egyszerűen használható képszerkesztő applikáció. Funkciójában talán a Snapseedre hasonlít leginkább, annyi különbséggel, hogy a VSCO nem csak képszerkesztőként, hanem kameraként is használható, ezenkívül természetesen a szűrőkben és az eszközök használatában is eltérnek egymástól.

+1: Glitterphoto

A mi nagy kedvencünk a csillogó effekt, amivel most advent közeledtével még ünnepibbé teheted a tartalmakat. Ha dobnál még egy kicsit a már elkészített fotókon, ezzel mindig megteheted 😉

Próbáld ki a felsorolt programokat és tapasztald ki Neked melyik segít a legtöbbet. Nincs kedved bajlódni ezekkel? Semmi gond, szakértő kollégánk segítségével megtervezzük a feed-ed is, hogy egységes és igényes legyen a vizuális kommunikációd is.  Keress minket bátran a [email protected] email címen.