A TikTok videómegosztó alkalmazás egy folyamatosan növekvő social media platform és havonta több mint 1 milliárd felhasználóval büszkélkedhet. Hoztunk nektek pár hasznos tippet, ha szeretnél nyitni a TikTok felé is a már meglévő social media felületeid mellett.

 

Nézzünk is pár technikát, lehetőséget, amik nem igényelnek nagy erőfeszítést, mégis növelhetik a videós tartalmaid népszerűségét:

 

Posztolj rendszeresen!

A rendszeres és tudatos posztolás nem újdonság a közösségi média területén, hiszen a többi platformon is fontos, hogy legyen valamilyen séma, amely mentén posztolsz, így a követőid is tudhatják, hogy milyen gyakran számíthatnak tartalmakra Tőled.

 

Népszerű hangokat, zenéket válassz!

Könnyen megtalálhatod a hangbeállításokat egy TikTok videó elkészítésénél, a megjelenő „hang hozzáadása” fülön belül lehet keresgélni, de saját hangot is rögzíthetsz.

Érdemes azonban a trending hangok közül választani, mert a videók népszerűségénél sokat számít milyen hangokat használsz fel hozzájuk. A neked ajánlott videóknál a bal alsó sarokban tudsz rákattintani a zenére, így láthatod, hogy már hányan használták, mennyire népszerű, illetve érdemes elmenteni a kedvencek közé is. Ha van már egy jó listád, akkor abból tudsz már dolgozni a következő videóidnál.

 

Jól gondold át a videóleírásaidat, hashtageidet!

Lehet rövid, pontosabban 100 karakteres captiont és hashtageket írni a videókhoz, melyek a képernyő alján jelennek meg. Arra érdemes odafigyelni, hogy ezek az Instagram leírásokkal ellentétben utólag már nem szerkeszthetők, tehát mindenképpen többször is nézd át a szöveget mielőtt kiraknád. Ahogy, a zenéknél, úgy a hashtageknél is lehet látni melyik, milyen népszerű, de nem muszáj a legnagyobb nézőszámú hashtaget kiválasztani, inkább a releváns közönséget célozd meg!

 

Trending effektusokat és izgalmas vágási technikákat használj!

Effektusokból is széles választék van a TikTok-on, melyek között mindig vannak jobban és kevésbé felkapottak is. Az egyik legnépszerűbb például a green screen, amelynek segítségével lecserélheted a hátteret és beállíthatsz bármilyen képet magad mögé. A vágási technikákkal is lehet trükközni, hogy minél izgalmasabb, figyelemfelkeltőbb legyen a videó.

 

Szeretnél többet tudni a social media világáról? Akkor keress meg minket a hello@zsolya.com email címen és jelentkezz az egyéni konzultációnkra vagy a 3 és 5 alkalmas mentorprogramunkra!