A Tiktokra való posztolásnál sok mindent végig kell gondolni tartalom terén, azonban arra is figyelni kell, hogy szerkesztésnél mit, hol helyezünk el. Hadd segítsünk egy kicsit, mik azok a területek egy TikTok videón, melyekre bátran helyezhetünk szöveget vagy matricát.

 

Biztosan veletek is előfordult már az, hogy egy TikTok videón nem láttátok rendesen a szöveget, mert vagy a leírása vagy pedig az oldalsó kedvelés, komment és megosztás ikonok takarták. Ez nagyon bosszantó tud lenni nem csak nézőként, de tartalomgyártóként is, hiszen az esetlegesen fontos információk nem jutnak el a nézőkhöz vagy pedig nem lesz mindenki számára élvezetes a videó. Hiszen nem minden pillanatban tudunk hanggal tartalmat fogyasztani, illetve azon követőinkre is gondolnunk kell, akik esetleg hallássérültek és szükségük van a feliratok olvasására!

 

A TikTok azonban rendelkezik egy úgy nevezett “safe zone”-nal, amin belül biztosan látszódni fog minden, a takarás veszélye nélkül.

 

 

Pixelekre lebontva is megtudhatjuk hova a legegyszerűbb elhelyezni ezeket a feliratokat, ám nagyjából szemmel is be tudjuk mérni, hova nem szabad írnunk. A legegyszerűbb, ha a videót vízszintesen harmadolva a középső sáva és annak is inkább bal oldalához közelebb helyezzük el a szöveges tartalmakat és matricákat, hiszen ez a videó azon része, ahol a legkevesebb esély van a mellényúlásra!

 

De nézzünk is néhány jó és rossz példát a safe zone használatára!

 

 

Ha tehát betartjuk ezeket az apró szabályokat, igazán könnyen készíthetünk olyan tartalmat, amit akadálymentesen megnézhetnek és elolvashatnak követőink!

 

Ha szükséged lenne még tanácsra különböző online platformokkal kapcsolatban vagy esetleg úgy érzed elakadtál a megfelelő online kommunikációban, akkor keress meg minket bátran a hello@zsolya.com email címen és jelentkezz 3 vagy 5 alkalmas mentorprogramunkra!