A 2021-es év egyik legfontosabb social media trendje a snackable content, azaz a rövid és gyorsan fogyasztható tartalmak.

 

Az életünk az elmúlt években felgyorsult és ez a social media használati szokásainkban is meglátszik. A rengeteg információt, ami felénk áramlik tudatosan szűrjük és nincs ez másképp a saját követőinkkel sem – szeretik az olyan tartalmakat, amiket akár pár másodperc alatt is megnézhetnek, útközben vagy ebédszünetben.

 

Mi is az a snackable content?

 

Egy olyan tartalomtípusról van itt szó, amely vizuális megjelenése miatt könnyen és gyorsan “fogyasztható”, nem kell hosszú perceket a szövegek olvasásával töltenünk.

 

 

Milyen főbb típusai vannak?

 

  • Videók: A rövid, pár másodperces videók mind törénetekben, mind pedig a hírfolyamban elhelyezett posztként jól teljesítenek. Mondandónkat izgalmasabban, színesebben átadhatjuk kreatív formában, de akár egy gyors bejelentkezés is hasznos lehet, ha azt szeretnénk, minél többekhez eljusson egy-egy információ.
  • Idézetes képek: Sokaknak nincs ideje végigolvasni a leírásban található hosszabb szövegeket csak a képeket tudják kedvelni és gyorsan megszemlélni. Jó megoldás lehet tehát, ha lényegesebb információkat egyből a képre helyezünk kreatív, grafikus formában. Ennek elolvasására biztosan mindenkinek lesz egy kis ideje!
  • Gifek: Ezek a pár másodperces mozgóképek óriási népszerűségre tettek szert az elmúlt években, legyen szó matricaként való elhelyezésről vagy egy egész posztként való megosztásról. Sokatmondóak és szinte minden érzelmet és élethelyzetet képesek kifejezni.
  • Infografikák: A snackable content egyik leghasznosabb formájának tekinthető. Az infografikák segítségével rengeteg információt adhatunk át egyetlen kép segítségével. Brand színekkel, a vállalat stílusával megegyező grafikákkal és elemekkel díszíthetjük, követőink pedig garantáltan örömmel fogják fogyasztani őket!

 

Ezek a tartalmak minden platformra tökéletesek és könnyen legyárthatók. Érdekesség, hogy az alapvetően üzleti célú és komolyabb hangvételű kommunikációra épülő LinkedInre is olykor-olykor kiposztolhatunk ilyen gyorsan fogyasztható tartalmakat. Egy egy infografika, vagy idézetes kép megbonthatja a platform monotonitását, a látogatók pedig itt is kedvelik a színes és friss tartalmakat!

 

Ha szükséged lenne egy kis segítségre a jó posztok megírásához és elkészítéséhez ajánljuk figyelmedbe az “Így tűnj ki a posztjaiddal” Zsolya webinart! A kurzus során megtudhatod melyik a legideálisabb platform számodra, mit és hogyan érdemes posztolni és azt is, hogy egyes felületeknek milyen tartalmakra harap rá a célközönséged!