Miért olyan fontos, a videós tartalmak gyártása és miért is lett olyan népszerű ez a kontent típus napjainkban? Most eláruljuk!

 

A fogyasztók egyik kedvence

 

Egy 2018-as felmérés szerint a fogyasztók több mint fele szívesen látna több videós bejegyzést a márkáktól és vállalkozásoktól melyeket követ. Emellett az ilyen tartalmakra sokkal könnyebben odafigyel a befogadó – egy írott szövegben egy-egy sor átugrása vagy egy hanganyag átléptetése egyszerű, egy videónál azonban fontosak a részletek, így jobban figyelünk rá.

 

A márkaismertség növekedése

 

Amellett, hogy a felhasználók szeretik fogyasztani a videós tartalmakat, a márkaismertséget és a bizalmat is növeli. A potenciális vásárlók interaktív módon nézhetik meg termékeinket, szolgáltatásainkat ezáltal sokkal megbízhatóbbnak találhatják vállalkozásunkat.

 

A vásárlásnál is nagy szerepe van!

 

A videós marketing ereje a vásárlás menetében is nagy szerepet kap. A vásárlók majdnem 100%-a videós tartalmakhoz fordul mielőtt döntene egy beruházással kapcsolatban.

 

A mi tippjeink ha videós tartalomról van szó:

 

Nem kell csúcsminőségűnek lennie! A pandémia ideje alatt megtanultuk értékelni a közeli, úgymond baráti jellegű tartalmakat, amik egyszerűen, minden komolyabb szerkesztés nélkül kerülnek megosztásra. Bátran használd ki a sztorikban való bejelentkezéseket, az alacsony költségvetéssel készített kisfilmek erejét és legyél közvetlen! Az emberek mindig reagálni fognak a mindennapi dolgokra!

 

Tedd mindenki számára elérhetővé a videóid! Nagyon fontos, hogy ne korlátozzuk le azok számát, akik élvezhetik videós tartalmainkat. Legyen szó hallássérült követőinkről vagy azokról, akik más okokból csak hang nélkül tudják megtekinteni a bejegyzést, fontos, hogy feliratozzunk. Egyes applikációk ezt már egy gombnyomással megteszik helyettünk, de ha erre nincs lehetőség, legalább a lényeget mindenképp helyezzük el felirat formáljában is a videón!

Az első pár másodperc kulcsfontosságú! Mindig figyelj arra, hogy az első pár másodpercben megfogd a néző figyelmét, ha ez ugyanis elmarad, könnyedén tovább fog pörgetni. A mi tuti tippünk: foglald össze a videó lényegét az első mondatban vagy tegyél fel egy gondolatindító kérdést!

 

Ha elakadtál a posztkészítés útvesztőjében vagy esetleg most indítod vállalkozásod social media felületeit és szeretnéd a posztolás minden csínyját megtanulni, a Zsolya „Így tűnj ki a posztjaiddal!” webinarját Neked taálták ki! Kattints és vágj bele Te is a jobbnál jobb posztok gyártásába!