Nemcsak azt fontos megtanulni, hogy mit írj egy hírlevélbe, hanem azt is, hogy milyen hibákat érdemes nagyívben elkerülni.

 

A gyakori hibákból szedtünk nektek össze párat, melyek csökkenthetik az email-marketingetek hatékonyságát és eltántoríthatják a potenciális vevőket a feliratkozástól.

 

 

Nem elég figyelemfelkeltő a levél tárgya

A pár szavas tárgynak már önmagában érdekesnek és elég figyelemfelkeltőnek kell lennie ahhoz, hogy egyáltalán megnyissák azt a feliratkozók. Mindenképpen vetítse előre, hogy miről fog szólni a hírlevél, de ezzel együtt a kíváncsiságukat is keltse fel.

 

Nem optimalizált mobil nézetre

Rengetegen már nem a számítógépükön vagy a laptopjukon, hanem a telefonjukon csekkolják a beérkező emailjeiket, ezért ezt a szempontot kihagyni a számításból óriási hiba. Figyeljetek oda, hogy a hírlevelek telefonon is ugyanolyan könnyen megnyithatók és felhasználóbarátak legyenek!

 

Túl kevés vagy túl sok hírlevél küldés

Nehéz belőni, hogy mi a megfelelő hírlevél mennyiség, amit kiküldhetünk, nincs is tökéletes vagy olyan megoldás, ami minden vállalkozásnak egyaránt működne. Folyamatosan és rendszeresen figyelni kell a statisztikákat, mire mennyi igény van, mikor kezd csökkeni az érdeklődés. Tisztában kell lenni az aktuális eseményekkel, ünnepekkel, amiket beleépíthetsz az online kommunikációdba és szükséges lehet velük kapcsolatosan is hírlevelet küldeni, így néhány időszakban lehet többször szükséges hírlevelet készíteni, mint a megszokott mennyiség.

 

A Call To Action kihagyása

A Call To Action marketing technikával cselekvésre ösztönzitek a feliratkozókat, ezt minden esetben fontos beépíteni a hírlevélbe, ahogy a többi platformon (Instagram, Facebook, Linkedin stb.) megosztott posztjaitokba is. Csak pár percet vesz igénybe, hogy beletegyétek a szövegbe, de mégis nagyon sokat számít!

 

Ha több tanács is érdekelne Titeket az email-marketinggel vagy az online kommunikáció más területeivel kapcsolatban, akkor keressetek minket a hello@zsolya.com email címen és jelentkezzetek a 3 vagy 5 alkalmas mentorprogramunkra!