A YouTube-ot nem kell senkinek sem bemutatni, hiszen egy elképesztően sikeres videómegosztó felületről van szó, ami havonta több, mint 2 milliárd felhasználóval büszkélkedhet.

 

A többi social media felülethez hasonlóan a YouTube trendek, aktuális tartalmak is folyamatosan változnak. Ezekből gyűjtöttünk most össze párat, hogy lássátok mi történik a YouTube háza táján 2021-ben.

 

„How-to” videók

 

Még mindig hasítanak a „how-to” videók, ami magyarul annyit tesz, hogy „hogyan” videók, vagyis azok a tartalmak, amik egyfajta útmutatóként szolgálnak és pontosan bemutatnak egy-egy tevékenységet, folyamatot. A receptek bemutatásától a hajvágós útmutatókig minden megtalálható rajta, hiszen sokkal egyszerűbb bepötyögni a YouTube keresőjébe és megnézni egy rövid videót, amiből részletesebben megismerhetjük a lépéseket, mint egy száraz szöveget olvasni ugyanarról a témáról.

 

 

Live streaming

 

Már nemcsak nagyrészben a videójátékosok streamelnek élőben, hanem más témában tevékenykedő YouTuberek is. Az élőben közvetített videók közelebb hozhatják az adott YouTubert és a nézőit, mivel azáltal, hogy egyidőben vannak jelen a felületen, jobban kapcsolódhatnak egymáshoz. Hitelesebbé is válik ezzel a tartalomgyártó, hiszen nem vághatja, szerkesztheti úgy a videót, ahogy azt alapból tenné.

 

YouTube Shorts

 

Nem újdonság, hogy a TikTok elsöprő sikere óta, a többi social media platform is bevezetett a TikTok-hoz hasonló appokat, videónézési funkciókat. A YouTube Shorts is egyértelműen a TikTok-ra hajaz, amit, ha a YouTube alkalmazást megnyitjátok az alsó menüben meg is találhattok.

 

Szeretnétek jártasabbak lenni és többet tudni a social media világáról? Akkor keressetek meg minket a hello@zsolya.com email címen és jelentkezzetek az egyéni konzultációnkra vagy a 3 és 5 alkalmas mentorprogramunkra!