Tényleg fontos, hogy megtaláld, melyik a legoptimálisabb időpont arra, hogy videókat ossz meg a TikTok-on? Röviden: igen.

 

De ne izgulj, ez a folyamat sokkal egyszerűbb, mint amilyennek hangzik. Összefoglaltuk, hogyan határozhatod meg, melyik az az időpont, ami Számodra a legjobb. Olvass tovább!

 

Miért fontos az időzítés?

 

Ha új közönséget szeretnél elérni, esetleg szeretnéd elmélyíteni a vállalkozásod iránti elkötelezettséget, az optimális posztolási időpont meghatározása sokat segíthet.

 

A TikTok algoritmusa egy összetett rendszer szerint rangsorolja a videós tartalmakat, amelyből az egyik legfontosabb az elért felhasználók száma. Éppen ezért javasoljuk, hogy kísérletezz azzal, mikor érheted el a legtöbb embert. A matek persze önmagáért beszél, hiszen ha akkor posztolod a legújabb videódat, amikor a közösséged legnagyobb része online van, a videó azonnal nagyobb elérést generál.

 

Így határozd meg, mikor posztolj a TikTok-on

 

Még mielőtt belevágnánk a részletekbe, fontos leszögezni, hogy nincs univerzális megoldás, iparágtól, a közönséged életkorától, érdeklődési körétől, munkájától, lakóhelyétől és egyéb szokásaitól függ, mikor aktívak. Éppen ezért törekedj arra, hogy egy olyan idősávot keress, amikor a legtöbb felhasználó elérhető a követőid közül.

 

Ehhez az alábbi négy lépést javasoljuk:

 

  1. Hozz létre üzleti (Business) profilt

 

Ha üzleti (vagy tartalomkészítői) profilra váltasz, a TikTok elérhetővé teszi Számodra a profilod eléréséről szóló Analitikát, ami kulcsfontosságú, hogy meg tudd határozni, mikor érdemes posztolni.

 

Az alábbi lépések segítségével válthatsz üzleti profilra:

  1. Nyisd meg a profilod és kattints a jobb felső sarokban lévő, három vonalból álló ikonra
  2. Válaszd a Beállítások és adatvédelem menüt
  3. Kattints a Fiók kezelése menüre
  4. A Fiókkezelés részben válaszd ki a Váltás üzleti fiókra lehetőséget

 

Ha elkészült az üzleti profilod, a jobb felső sarkában található ikonra kattintva eléred az Analitikát, az alábbi menüpontokkal: Áttekintés, Tartalom, Követők, LIVE (1000 követő fölött). Az Analitikát 60 napra visszamenőleg nézheted meg, külön beállíthatod a kívánt időszakot.

 

Tipp: Fontos tudnod, hogy amennyiben üzleti profilra váltasz, kevesebb zenét és hangot érhetsz majd el, mint magán profillal. Ha most kezded használni az alkalmazást vagy kevesebb, mint 1000 követőd van, érdemes átgondolni, hogy magán profilt készítesz magadnak, hogy a trendi zenék és hangok használatával nagyobb láthatóságot generálj rövidebb idő alatt. Ezután, ha elértél egy meghatározott követő számot, érdemes lehet átváltani, hogy kihasználd az üzleti profil nyújtotta előnyöket. Akkor érdemes már üzleti profillal indítani, ha valamiért elengedhetetlen, hogy a bio-ban már 1000 követő alatt is megjelenjen egy kattintható link, pl. a honlapod linkje.

 

 

  1. Találd meg, honnan követnek legtöbben

 

Ez az első lépés ahhoz, hogy kiderüljön, a közönséged nagyobb része mikor van online. Ez igényel némi odafigyelést és próbálkozást, de ha egyszer megtalálod, melyik időszakban éred el a legtöbb felhasználót, nyert ügyed van.

 

  1. Derítsd ki, mikor aktív a közönséged

 

Az Analitika Követők menüpontjában a Követők aktivitása részben részletes infót találsz arról, a közönséged mikor aktív.

 

A TikTok főszabály szerint a UTC időt (Universal Time Coordinated), azaz az egyezményes koordinált világidőt használja. Az UTC egy hivatkozási időzóna, amihez a világ többi időzónáját viszonyítjuk.

 

Magyarország télen az UTC+1-es, nyáron pedig UTC+2-es időt használja. Ha magyarul használod a TikTok-ot, az applikáció automatikusan a helyi időt mutatja.

 

  1. Figyeld a posztok elérését

 

Az Analitika Tartalom menüpontjában találod a legújabb posztokkal kapcsolatos elérési adatokat, illetve a trendi videókat. Itt rákattinthatsz bármelyik videóra, és rengeteg adatot érsz el: átlagos megtekintés idő, kommentek száma és az infó, hogy a világ melyik részéről nézték meg a videódat.

 

Ha odafigyelsz, az egyes posztok milyen elérést generálnak, egy idő után kiderül, mely időpontban posztolt videók teljesítenek a legjobban. Mindebből kiszámíthatod, mely időpontban érdemes posztolnod a TikTok felületén.

 

Figyelj arra, hogy ahogyan növekszik a követőid száma, úgy változhatnak a rájuk vonatkozó infók: a követés helye, a felhasználói szokásaik stb. Javasoljuk, hogy a stratégiát, a kontenttervet és a posztok időzítését ehhez alakítsd.

 

 

Reméljük, a fentiek segítenek abban, hogy nagyobb, támogató közösséget építhess. További inspirációért kövess minket TikTok-on is, ha pedig kérdésed van, vagy szeretnél TikTok témában konzultálni, akkor keress minket a [email protected] e-mail címen.