Az Instagram IGTV funkciója megszűnik az eddigi formájában létezni és mostantól Instagram Video-nak keresztelik át. Azonban, nemcsak a neve változik meg, hanem sokkal kedvezőbb lesz a felhasználóknak is.

 

Az Instagram tegnapelőtt bejelentette, hogy az IGTV és a hírfolyamban megjelenő videókat összevonják és egy videós formátumban egyesítik. Az IGTV-n, csak 1 percnél hosszabb videókat lehetett megosztani eddig, a feed-ben pedig csak annál rövidebbeket. Mostantól kezdve, viszont egy fülön lesz mindkettő megtalálható, hogy könnyebben kezelhessék a felhasználók. A főoldalon 60 másodpercet lehet majd megnézni belőlük, míg a hirdetéses videókból továbbra is csak 15 másodpercet.

 

 

Új funkciók is életbe lépnek, a nézők egy kattintással teljes képernyős módban nézhetik majd a videós tartalmakat, de tovább is tudnak pörgetni a következő videóra. Ezeken kívül, belép a vágási funkció és különböző szűrőkkel is lehet majd játszani, valamint személyeket és helyszíneket is meg lehet jelölni.

Az Instagram idén júliusban jelentette be, hogy szeretné, ha a videók kerülnének előtérbe a platformon, ebből adódóan történhetett ez a fejlesztés is. Viszont, hogy mennyire válik be és hozza el a kívánt sikert azt még nem tudni. Magyarországon egyelőre még nem elérhető, de hamarosan valószínűleg itt is megjelenik a frissítés.

 

A Zsolya csapatnál mindig naprakészek vagyunk a social media újításokkal és trendekkel, ha segítségre lenne szükséged ezen a téren lépj be az Első lépéseink Facebook csoportunkba.

Ha a 3 vagy 5 alkalmas mentorprogramunkon vagy a 1,5 órás egyéni konzultáción szeretnél részt venni, keress minket bátran a hello@zsolya.com email címen.