Elsőre váratlanul érhet a gondolat, hogy már alig több, mint 2 hónap választ el karácsonytól! Nem kell pánikba esni, viszont eljött az idő, hogy tudatosan elkezdj készülni a karácsonyi kampányidőszakra.

 

Elsőször is gondold át mit szeretnél elérni ebben az időszakban, pontosan fogalmazd meg mik céljaid, ezek legyenek reálisak. Ne tűzz ki magad elé teljesíthetetlen elvárásokat, mérlegeld a lehetőségeidet és ahhoz mérten határozd meg hova szeretnél eljutni!

 

 

Legyen minél aktívabb az online jelenléted!

A karácsony a csúcsidőszak a vállalkozók számára az évben, így érdemes felkészülni rá posztötletekkel, ne az utolsó percben kelljen azon agyalnod mit is posztolj december elsején. Készíts karácsonyi hangulatú képeket, kreatívokat, amiket felhasználhatsz majd posztokhoz, sztorikhoz!

 

Készíts videós tartalmakat!

Elkezdhetsz egy videós kampányt, ezek mehetnek poszt formájában vagy akár sztoriban is. Alakíthatod és időzítheted őket kifejezetten a karácsonyi időszakhoz is! Például elhatározhatod, hogy minden advent vasárnap beköszönsz sztoriban a követőidnek és megosztod velük az aktuális fontos információkat, karácsony specifikus ajánlataidat a termékeidről, szolgáltatásaidról!

 

Itt az idő az együttműködésekre!

Együttműködések keretein belül tarthatsz nyereményjátékot vagy egy kuponkóddal is bevonzhatod a potenciális vásárlókat. Mindenki szereti az ajándékokat és az akciókat, főleg az ünnepi szezonban, Te is kedvezz a követőidnek és ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

 

Ez csak pár tipp volt, azok közül, amikre érdemes figyelni az ünnepi kampányidőszakban. Ha szeretnél még többet megtudni arról, hogyan lehet hatékony az online kommunikációd a következő hónapban, akkor írj nekünk a hello@zsolya.com email címen és jelentkezz a 3 vagy 5 alkalmas mentorprogramunkra!

 

Nemsokára érkezünk egy újdonsággal is, amivel segítünk felkészülni a karácsonyi kampányra, ne maradj le róla!