Az Instagramon már régóta lehetőségünk van használni a lapozós (=carousel) poszt funkciót, ami által több képet és videót is megoszthatunk egy-egy poszton belül. Mutatunk egy trükköt, amivel ugyanez Facebookon is lehetséges!

 

A folyamat rendkívül egyszerű, csupán a következő linkre kell rákattintanod: https://business.facebook.com/content_management/ és már be is hozza a Meta Oldalbejegyzések felületét, amin belül pár lépés és megoszthatod a carousel posztodat.

 

 

Kattints a „Bejegyzés létrehozása” Action Button-re és azon belül válaszd ki a „Fénykép/videó” opciót!. Ezután feldob egy listát, amik közül válogathatsz, de a lapozós kinézethez válaszd a „Fényképgaléria létrehozása” lehetőséget!

 

 

Add meg a Célhely URL-címét, ide érmes a weboldaladat belinkelted, ezután lépj a nyílra és elkezdheted a képek feltöltését. Ugyanúgy, ahogy az Instagramon, itt is maximum tíz képet oszthatsz meg a közönségeddel.

 

 

Mivel megadod a weboldalad linkjét, automatikusan beilleszt onnan kiválogattott képeket, de ezeket nem feltétlen kell felhasználnod. A képekre kattintással lehet változtatni a sorrenden és azon is, hogy melyikeket szeretnéd, hogy látszódjon. A számok (a kép jobb felső sarkában) mutatják, hogy milyen sorrendben fognak megjelenni, de nagyban is látod az előnézetét a posztnak.

 

Reméljük hasznosnak találtad a tippünket és fogod is használni ezt a poszttípust Facebookon is! Ha lennének még kérdéseid a social media platformokkal kapcsolatban és szívesen dolgoznál velünk, akkor írj bátran [email protected] email címre és jelentkezz egyéni konzultációra vagy a 3-5 alkalmas mentorprogramunkra!