Most is egy újabb funkcióval érkezett az Instagram. Legutóbb az IGTV-t szűntette meg és az ott megjelenő videókat összevonta a hírfolyamban megjelenőkkel így létrehozva az Instagram Videót. Most pedig már lehetőségünk van közös posztok készítésére is a „Collab” funkcióval.

 

Múlt héten jelentették be az Instagram Twitter oldalán, hogy bevezetik az új együttműködési lehetőséget. Amivel két fiók közösen hozhat létre Feed posztokat vagy Reels-t. Így mindkettőjük felhasználóneve látszódni fog a posztnál és a követőtáboruk is összeadódik. Ugyanaz a like-, komment- és megtekintésszám fog megjelenni a két fiók oldalán.

 

 

És most nézzük, hogyan is kell „Collab” posztot létrehozni. Egy új bejegyzés szerkesztésénél az „Emberek megjelölése” fülre kell rákattintani és már nemcsak a „Megjelölés” fog feltűnni, hanem a „Közreműködő felkérése” is. Amire ráklikkelve meghívhatjuk a többi közreműködőt. Viszont ezt még nekik el kell fogadni, így, ha nem jelenik meg a kívánt fiók rögtön a szerzők között az teljesen normális, hiszen lehet még nem látta a meghívást. Viszont, amint elfogadja társszerzőként fogtok működni.

 

Ezáltal több Instagram felhasználót szólíthatunk meg hiszen összeadódnak a különböző fiókok követőtáborai és így a potenciális követők is nagyobb bizalommal fordulhatnak hozzánk. Mindenképpen érdemes kihasználni ezt a lehetőséget, ha ketten vagy többen járultok hozzá egy bejegyzés létrejöttéhez.

 

Mindig up-to-date vagyunk a legújabb social media fejlesztésekkel, így, ha nincs időtök vagy kapacitásotok folyamatosan nyomon követni ezeket, akkor keressetek meg minket a hello@zsolya.com email címen és vegyél részt a 3 vagy 5 alkalmas mentorprogramunkban!