2023-ban a LinkedIn jóval több, mint egy munkaerő toborzására szolgáló közösségi platform; sokkal inkább egy világszerte aktív szakmai közösség. A felhasználók itt olyan kapcsolatokat építenek ki, amelyek segítenek előrelépni a karrierjükben és kiemelkedni a versenytársaik közül. Egyesek azonban még ezt is túlszárnyalják, és véleményvezérként kiemelkednek a tömegből.

Ha szeretnéd tudni, kik ezek a felhasználók, olvass tovább! Cikkünkből az is kiderül, hogyan válhat valakiből LinkedInfluencer.

 

Kik azok a LinkedInfluencerek?

A „LinkedInfluencers” néven ismert véleményvezérek a LinkedIn olyan felhasználói, akik elsajátították a (szakmai) személyes márkaépítés, a tartalomgyártás és a stratégiai tervezés művészetét a LinkedIn platformján. Olyan aktív közösségi felhasználók, akik korszakalkotó ötleteikkel, megosztó kérdéseikkel és gondolataikkal elgondolkodtató beszélgetéseket kezdeményeznek a közösségükön belül – és nem egyszer azon kívül is.

 

A legfigyelemreméltóbb tulajdonságuk azonban, hogy nem öltönyös, aktatáskás üzletemberek, hanem kreatív, egyedi és hiteles alkotók, iparáguk megkerülhetetlen alakjai.

 

 

Hogyan válj LinkedInfluencerré?

Kiből lehet LinkedInfluencer? Vigyázat, spoiler: bárkiből!

 

A legbiztosabban egyedi gondolatokkal, eddig kevesek által ismert megközelítésekkel tudsz kitűnni a tömegből, ha valami olyat mutatsz, amit még senki nem látott. A jó hír az, hogy ehhez  nem kell több diplomás cégvezetőnek lenned, mert az emberek sokkal inkább az újdonságra, az egyéni nézőpontokra kíváncsiak. Legyél tehát egyetemi hallgató, vállalkozó vagy multis alkalmazott, keresd meg a saját hangodat és ne félj megmutatni.

 

Lássuk, mi kell a sikerhez:

 

Határozd meg a céljaidat!

Ez a lépés nem csak a LinkedIn platformja kapcsán fontos. Célok nélkül teljesen felesleges pénz, idő és energiapocsékolás a közösségi médiában kommunikálni.

 

Arra biztatunk, hogy lásd pontosan, honnan hová szeretnél eljutni, milyen lépések kellenek hozzá és legyél tisztában azzal is, hogy fog kinézni az a pillanat, amikor eléred a célod, s ezután merre érdemes tovább haladni.

 

 

Szólj a saját hangodon!

Annak ellenére, hogy a LinkedIn alapvetően egy szakmai platform, nem kell mindig a leghivatalosabb stílust használnod. Sőt. Posztolj úgy, ahogyan beszélsz, ezáltal betekintést engedsz a saját branded és stílusod világába, s könnyebben találod meg azokat az embereket, akik éppen egy olyan szakembert keresnek, amilyen Te vagy!

 

Ne ijedj meg a saját stílusodtól!

Néha nekünk is ijesztő megosztani a saját véleményünket egy szakmai platformon, de éppen ez a lényeg! Éppen ez a vélemény, a saját hang lesz az, ami kiemel a tömegből és amihez rengeteg követő tud majd kapcsolódni, hiszen kimondod azt, ami őket is foglalkoztatja.

 

Ne izgulj, senki nem a tökéleteset keresi, sokkal inkább azt, ami különleges. Hagyj időt, hogy megtaláld a saját hangod, próbálgasd magad, hidd el, megéri!

 

Kapcsolódj és építs közösséget!

Ha egy fénykép felér ezer szóval, akkor egy jól eltalált poszt vagy komment a LinkedIn felületén őrületes mennyiségű kapcsolódási lehetőséget rejt magában – akár kollégákkal, akár potenciális szponzorokkal és vevőkkel.

 

Persze fontos, hogy ne ess át a ló túloldalára. Figyelj az új kapcsolódási lehetőségekre, de légy aktív a már meglévő szakmai csoportokban is.

 

 

Posztolj sokfélét!

A többi közösségi média platformmal ellentétben itt nem érdemes egyetlen típusú posztra specializálódni; épp ellenkezőleg. Mutasd meg, milyen sokféle témában vagy jártas, ezzel sokkal szélesebb közönséghez juthatsz el, és megmenekülsz attól is, hogy túl unalmas legyen a profilod.

 

Ha eddig egy jelre vártál, hogy tudatosabban használd a LinkedIn felületét és megerősítsd az ottani jelenlétedet, akkor ez az! Találkozunk ott!

Ha szükséged van további inspirációra vagy átgondolnád a LinkedIn stratégiádat, írj nekünk a [email protected] e-mail címre vagy jelentkezz egyéni konzultációinkra!

 

 

A fenti bejegyzést a Later blog cikke inspirálta.