Unod már, hogy minden évben ugyanolyan karácsonyi dizájnt használsz a közösségi média felületeiden? Szeretnél Instagramon is hirdetni? Jó lenne, ha idén valami mást tudnál ajánlani a vásárlóidnak?

Ha bármelyik fenti kérdésre igennel válaszoltál, olvass tovább! Vendégszerzőnk, dr. Temesvári Orsolya cikkéből kiderül, hogyan segíthet Neked az Instagram Guide, hogy igazán egyedi és ütős karácsonyi termékajánlót készíthess.

 

Mi az az Instagram Guide?

 

 Az Instagram egyik funkciója a Guide (magyarul Kalauz), amely lehetővé teszi a könnyen átlátható, görgethető képes tartalmak létrehozását. Ez a funkció kifejezetten az Instagramon történő hirdetést és értékesítést célozza. A Guide funkciót ugyanis ajánlások, tippek, termékek vagy szolgáltatások bemutatására használhatod. Emellett készíthetsz többlépéses programokat vagy használati utasításokat bemutató gyűjteményeket is. Az eredmény egy online „katalógus”, amely a hozzáadott képeken kívül különféle megjegyzéseket is tartalmaz(hat). Ezeket akár link formájában is megoszthatod.

 

Háromféle gyűjteményt hozhatsz létre az Instagram Guide segítségével:

  • Helyek (Places): ajánlj helyeket a lakóhelyed közelében vagy azon túl.
  • Termékek (Products): mutasd meg kedvenc termékeidet.
  • Névjegykártyák (Posts): gyűjtsd össze a kedvenc saját posztjaidat vagy mások által készített tartalmakat.

 

A Guide elkészítése és elérése

 

Összeszedtük, hogy milyen lépésekkel hozhatsz létre különleges tartalmat az Instagram Guide segítségével.

  • Lépj be a profilodba és válaszd ki a jobb felső sarokban található + jelet;

  • A megjelenő menüben keresd meg a Guide (Kalauz) menüpontot;

  • Válaszd ki, hogy milyen Guide-ot szeretnél létrehozni (Helyek, Termékek vagy Névjegykártyák);

  • Válaszd ki a helyeket, termékeket vagy posztokat, amelyeket meg szeretnél jeleníteni a Guide-ban;

  • Válassz borítóképet, címet, nevezd el az egyes bejegyzéseket, írj megjegyzéseket (opcionális);

  • Mentsd el az elkészült Guide-ot, majd tetszés szerint oszd meg az Instagram történetek között vagy bármilyen más oldalon.

Az elkészült Guide-ot az Instagram profilon egy külön fül alatt találod.

 

Próbáld ki Te is az Instagram Guide-ot!

 

Láthatod, hogy pillanatok alatt létrehozhatsz egy igazán különleges és látványos tartalmat az Instagram Guide segítségével. Ezzel a funkcióval könnyedén bemutathatod szolgáltatásaidat, termékeidet, üzleti partnereidet vagy akár referenciáidat.

 

Még nem késő, hogy bármilyen karácsonyi ajánlatot, akciókat vagy ötleteket mutass be. Ha dekorációkat tervezel, látványos katalógust hozhatsz létre. Ha edző, jogaoktató vagy gyógytornász vagy, bemutathatod az óráidat, a karácsonyi bérletakciókat vagy esetleg a 2021-es órarendet. A kínálkozó lehetőségeknek csak a kreativitásod szabhat határt.

 

Zárásképpen szeretnék megosztani egy nagyon fontos és személyes gondolatot. Ez volt az első dolog, amit Orsitól, a Zsolya Communication alapítójától megtanultam. Ez pedig a közösség ereje. Hogy jön ez ide? Úgy, hogy ezt a funkciót nemcsak saját vállalkozásod építésére, hanem versenytársaid vagy bármilyen más kisvállalkozó bemutatására és ajánlására is használhatod.

 

 

Miért jó ez Neked?

 

Egyrészt azért, mert jót tenni jó. Valószínűleg ezt a gondolatot nem kell magyarázni.

 

Másrészt azért, mert egy pozitív visszajelzés, egy apró gesztus elindíthat egy hosszú távú együttműködést két vállalkozás vagy egy egész ágazat résztvevői között. Ha kölcsönösen ajánljátok, támogatjátok egymást, ez mindkettőtök vállalkozására pozitív hatással lesz. Kifejezetten nagy szükség van erre a jelenlegi egészségügyi és gazdasági helyzetben, amikor egy kisvállalkozó számára minden egyes vásárlás egy lehetőség arra, hogy megélje az álmait.

 

Bízunk benne, hogy Te is kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld ezt a funkciót. Ha szükséged van támogatásra vagy nem tudod, hogy vállalkozásod milyen formában használhatná ki ezt az új lehetőséget, keress minket! Foglalj időpontot hozzánk a hello@zsolya.com e-mail címen vagy honlapunkon.