Akár rutinos vállalkozóként szeretnél alakítani a közösségi média jelenléteden, akár most kezded építeni a márkádat, minden bizonnyal érdemes kihasználni a TikTok felületében rejlő lehetőségeket. A Zsolya Communication csapatában magunk is tapasztaljuk, hogy igenis lehet új ügyfeleket szerezni ezen a platformon keresztül. Az alábbiakban megosztjuk Veled, mire érdemes figyelni ahhoz, hogy több követőd és ezáltal magasabb konverziód legyen.

 

 

Mielőtt bármibe belekezdenél, határozd meg a célokat!

 

Tervezés és célok meghatározása nélkül ne is fogj hozzá! Mielőtt létrehoznád a TikTok profilod vagy belevetnéd magad a tartalomgyártásba, alaposan fontold meg az alábbi szempontokat:

 

  • Pontosan mit szeretnél elérni? Több követőt vagy új megkereséseket? Szeretnéd, ha a TikTok felületéről minél több felhasználó átkattintana a honlapodra?

 

  • Gondold át, mennyi időd van egy héten ezzel foglalkozni, hány videót szeretnél csinálni!

 

  • Ha ugródeszkának használod a TikTok felületét, gondold át, mekkora forgalmat szeretnél átirányítani a többi felületedre vagy a honlapodra!

 

  • Ha most kezded el építeni a márkádat, írd össze, mi az, amit szívesen csinálsz szabadidődben, akár ingyen is, továbbá azt is, melyek azok a dolgok, amihez jól értesz. Ha ez megvan, könnyebben tudsz majd válogatni, amikor inspirációt keresel a videókhoz.

 

 

Nézd meg, hogy csinálják mások!

 

Érdemes csekkolni, a versenytársaid közül kik és hogyan használják a TikTok felületét. Ehhez a Felfedezés fülön tudsz keresgélni többféle szempont szerint.

 

Ez nem csupán fontos információ, de kiváló inspirációt is gyűjthetsz tőlük. Ezzel természetesen nem azt akarjuk mondani, hogy másod le a versenytársaidat, hiszen ez nem csak etikátlan, de árthat is a márkád hitelességének.

 

Inkább azt javasoljuk, hogy meríts ihletet a többi felhasználóból és olyan videókat készíts, ahol igazán önazonos maradhatsz. Ha nem vagy biztos benne, hol van a határ az inspiráció és a másolás között, nézd meg a nemrégiben készült beszélgetésünket ebben a témában.

 

 

Találd meg a legjobb hashtageket!

 

A hashtag használatának a lényege, hogy ezekkel a kulcsszavakkal minél pontosabban lefedd, miről szól a videód, mit csinálsz benne pontosan. Mielőtt elkezded használni őket, érdemes felkutatni a legjobbakat.

 

A hashtag kutatás során érdemes a kereső fület használni, beírni az általad kigyűjtött kulcsszavakat és megnézni, miket dob ki. Érdemes néhány olyan szót is találni, ahol viszonylag alacsony, néhány milliós a nézettség, illetve néhány olyat is, ahol több tízmilliós.

 

Fontos, hogy ne állj meg az első találatoknál, szánd rá az időt, hogy igazán egyedi és inspiráló hashtageket találj. Sőt, érdemes lehet angol nyelven is keresgélni, annak ellenére, hogy magyar közösséghez szólsz, mert sosem tudhatod, milyen inspirációt találsz.

 

 

Építsd fel a fiókodat!

 

Ha konkrét célokat tűztél ki, elvégezted a piackutatást és megtaláltad a legjobb hashtageket is, itt az idő, hogy egy igazán egyedi és figyelemfelkeltő fiókot hozz létre. Az alábbi szempontokra kifejezetten figyelj:

 

  • Érdemes a vállalkozásod vagy a márkád nevét használni, hiszen ez a név, amit szeretnél beleégetni a felhasználók tudatába. Fontos, hogy a felhasználóneved ne egy random számsor legyen, ezt változtasd meg, amikor elkészíted a fiókodat.

 

  • Mindenképpen érdemes összekapcsolni a YouTube és az Instagram fiókodat a frissen létrehozott TikTok fiókoddal, hogy át tudd terelni a forgalmat. Ez azért is fontos, mert a TikTok felületén csak olyan felhasználók tudnak Neked közvetlenül üzenni, akikkel kölcsönösen követitek egymást, a YouTube és az Instagram felületén azonban bárki írhat Neked, amit érdemes kihasználni.

 

  • Sokan hadilábon állnak a bemutatkozás résszel, azaz a bio-val. Ide azt írd le, miért érdemes követni Téged, milyen értéket adsz a közösségnek, milyen tartalmakat láthatnak a követőid és milyen rendszeresen osztod meg ezeket. Fontos, hogy soronként tördeld a mondanivalódat, hogy átlátható legyen és érdemes emojikkal is színesíteni a leírást. Nagyon figyelj arra, hogy a bemutatkozóban véletlenül se értékesíts, inkább azt hangsúlyozd ki, miért lesz jó egy másik felhasználónak, ha követi az oldaladat.

 

  • Érdemes figyelni és követni a trendeket, főleg a felülettel való ismerkedés elején vagy akkor, ha jól jönne egy kis extra nézettség. A trendek olyan videók, amelyeket nagyon sokan megnéznek és leutánozzák a benne lévő tevékenységet, mozgást vagy használják az alkalmazott filtert, effektet vagy zenét. Ezek a videók általában nagyon magas elérést generálnak, érdemes tudatosan alkalmazni őket. Arra figyelj, hogy csak olyan trendet kövess, ami beleillik a márkád kommunikációjába és Te is komfortosan érzed magad, miközben elkészül a videó.

 

  • A trendek mellett érdemes figyelni, melyek az aktuális trendi, népszerű zenék; ezeket az applikáció automatikusan jelzi. Tapasztalataink szerint, ha a trendi zenéket használod, sokkal magasabb lesz a videóid elérése, mint más zenékkel.

 

  • Használd minél többet a Duett és Kollázs funkciókat, amelyekkel reagálhatsz valaki más videójára, amennyiben a felhasználó ezt engedélyezte. A Duettben az eredeti videó teljes hossza alatt fut a saját videód párhuzamosan az eredetivel, a Kollázs esetén azonban ki kell választanod 5 mp-et az eredeti videóból, majd azt követően jöhet a saját videód. Mindkettő nagyon népszerű és hasznos eszköz, egyrészt azért, mert magas nézettséget érhetsz el velük, másrészt pedig azért, mert a segítségükkel könnyen kapcsolódhatsz a többi felhasználóval.

 

Pro tipp: Ha szeretnél gyakorolni, mutasd be a vállalkozásodat a videónkkal készített Duett segítségével. Nincs más dolgod, csak megnézni a videót, rányomni a Duett gombra és eredeti videó mellett bemutatkozni.

 

Posztolj minél többet és minél gyakrabban!

 

A TikTok egy olyan platform, ami, főleg a használat elején, inkább a mennyiséget részesíti előnyben. Ez azt jelenti, hogy az elején posztolj minél több és minél többféle videót, figyeld meg, milyen típusú videók a legsikeresebbek, alakítsd ki a saját stílusodat. Az alkalmazás nagyon kedveli azokat a felhasználókat akik rendszeresen, akár naponta többször is posztolnak.

 

Fontos, hogy megtaláld azt a tartalomtípust, ami a legjobban passzol a vállalkozásodhoz és Hozzád, mert nagy valószínűséggel ezek lesznek a legsikeresebb videóid és a követőid tudni fogják, hogy milyen típusú tartalmakat várhatnak Tőled.

 

Ne feledd, bármilyen vállalkozásod is van, a személyesség és a hitelesség mindig nyerő, mert bizalmat ébreszt a felhasználókban.

 

 

Reméljük, hogy a fentiek segítségedre lesznek. További inspirációért kövess minket TikTok-on is!

 

Ha maradt Benned kérdés, keresd a csapatunkat a [email protected] e-mail címen vagy jelentkezz egyéni konzultációra!