Már azt is nagyon fontos megbecsülni, ha beindul egy vállalkozás és vonzza a vevőket, viszont a következő cél talán még jelentősebb: egy elkötelezett, visszatérő vásárlói kör kialakítása.

 

A bizalomépítés egy olyan marketing technika, amely sokkal hatékonyabbá teheti a cégedet. Ezt a 2021-es hűségprogram statisztikák is kimutatták. A vásárlók 43%-a többet költ azokra a márkákra, amelyekhez hűséges, mint azokhoz, amikhez nem. Az új vásárlók bevonzásának esélye mindössze 5% és 20% között van, miközben a meglévő ügyfelek esetében ez az arány 60% és 70%-ra emelkedhet. A fogyasztók 75%-a előnyben részesíti azokat a márkákat, melyek hűségprogramok keretein belül ajándékokkal, akciókkal jutalmazza a tagokat. Egészen elképesztő tény az is, hogy az ügyfelek 93%-a nagy valószínűséggel visszatér egy márkához, ha az előző tapasztalatai pozitívok voltak.

 

 

Ezeket a statisztikákat minden vállalkozásnak érdemes figyelembe venni és komolyan fontolóra venni a hűségprogramok létrehozását. A hűségprogramok célja, hogy bizonyos előnyökért cserébe a korábbi vevőket az újra vásárlásra ösztönözze, ezáltal növeli a profitot és egy szorosabb érzelmi kapcsolatot alakít ki a cég és az ügyfelek között.

 

A hűségprogramoknak is több fajtája közül válogathatsz. Bizonyos kedvezményeket, akciókat nyújthatsz az ismételt vásárlásért cserébe. Fizetőssé is teheted a tagságot, ezáltal állandó kedvezményeket kínálva. Pontgyűjtő programokkal egyre magasabb jutalmakat érhetnek el a vásárlók. Különböző játékos csalikat is beépíthetsz a programba.

 

 

Azáltal, hogy adatbázist hozol létre, olyan adatokat gyűjthetsz, amelyek segíthetnek az ügyfelek szegmentációjában a különböző érdeklődési körök alapján. Így személyre szabott ajánlatokkal lepheted meg a meglévő vásárlókat.

 

Többet szeretnél tudni a törzsvásárlók megbecsüléséről és a bizalom kiépítésről?  Írj nekük a [email protected] email címre és jelentkezz az egyéni konzutációinkra vagy a 3 és 5 alkalmas mentorprogramunkra! Ha támogatásra van szükséged az online kommunikációban, lépj be az Első lépéseink Facebook csoportunkba!