Március elején tartottunk egy Instagram live beszélgetést Visnyei Barbi influencerrel, amiben szerettük volna eloszlatni a félelmeiteket és a tévhiteket az influencer marketinggel kapcsolatban.

 

Egy rövid útmutató keretein belül foglaltuk össze a videóban elhangzottakat, melyek Barbi tapasztalatait, véleményét tükrözik a Zsolya tanácsaival egybehangzóan.

Ha elgondolkodtál már azon, hogy esetleg felkeress egy influencert, de ötleted sincs, milyen lépéseket érdemes megtenned az együttműködés létrejötte előtt, akkor mindenképp olvass tovább.

 

  1. lépés: Kutatómunka

 

Ha találtál egy influencert, akinek a tevékenysége szimpatikus számodra, akkor a következő lépés az alapos kutatómunka, hogy megfelelő mennyiségű információnak a birtokában dönthess arról, hogy fel akarod-e keresni a véleményvezért vagy sem. Mindenképpen nézd meg az adott influencer posztjait, témaköreit, érdemes az előző negyedéves ciklust végignézni. Ismerd meg a stílusát és hogy kiknek szólnak a posztjai, milyen az aktivitási arány a posztok alatt. Ezáltal kiderítheted, mennyire hiteles az influencer és, hogy mennyire passzolnak a termékeid az ő posztjaihoz, értékeihez.

 

  1. Megkeresés

Mi az emailen keresztüli megkereséseket ajánljuk, mivel a social media platformokon könnyedébben eltűnhet az üzenetek rengetegében. Nagyon fontos, hogy ez ne egy sablon email legyen, amivel a másik három influencert is felkeresed. Legyen személyre szóló, amiből érződik az alapos kutatómunkád és mindenképpen fogalmazd bele, hogy miért szeretnél vele együtt dolgozni, hol látod a kapcsolódási pontot, esetleg emelj ki egy két gondolatot vagy posztot, ami kifejezetten megfogott az oldalán. Az emailben mutasd be kicsit a vállalkozásod, milyen missziód, víziód, célkitűzéseid vannak. A vállalkozás linkjeit érdemes hívatkozásként beleépíteni az emailbe és azt is milyen együttműködő partnerekkel dolgoztál vagy éppen dolgozol együtt.

Tipp: Ha nem kaptál választ az emailedre, írj esetleg újra akár emailen akár a social media platformokon keresztül és kedvesen, semmiképpen sem tolakodóan, tudakold meg, hogy megkapta-e az üzenetedet.

Ha már elkezdődött a kommunikáció köztetek, kérj nyugodtan statisztikákat az elmúlt pl. 30-90 napról, hiszen Neked is ismerned kell, milyen a közönsége és kiket érhetsz el az ő felületein keresztül.

 

  1. Szerződés

Ha megvan köztetek az összhang és mindketten szeretnétek együtt dolgozni, akkor a következő lépés a szerződéskötés, nemcsak azért mert kötelező, hanem azért is, hogy ne csússzon félre az együttműködés kellemetlen félreértések miatt. A szerződés mindkét félt maximálisan védi és az együttműködési feltételek is tisztázva lesznek általa. Nagyon fontos, hogy meglegyenek az irányok és elképzelések a megrendelői oldalról és ez kristálytiszta legyen az influencer számára is.

 

A teljes Instagram live beszélgetést megtláljátok a Zsolya Instagram oldalán, ahol bővebben és példákkal szemléltetve beszégetett Barbi és Orsi az Influencer marketing lépéseiről.

Barbi Instagram oldalát ITT tudod megnézni, ha pedig hozzánk lenne kérdésed, akkor írj nekünk a hello@zsolya.com email címen és jelentkezz egyéni konzultációra vagy 3-5 alkalmas mentorprogramra! Szeretettel várunk!