Az Instagram sztorikat mindenki szereti izgalmas matricákkal, gifekkel, rajzokkal díszíteni, ezekkel azonban nem csak a vizuális érték fokozható, de az aktivitás növelés is elérhető!

 

A jól ismert és régóta használt matricák között leginkább olyanok találhatók, melyekkel követő táborunkat ösztönözhetjük az interakcióra.

 

A szavazás, kvíz és kérdés matricák megalkotása és megválaszolása alig pár másodpercet vesz igénybe, de nagyban növelheti a történetre érkező interakció mértékét! Könnyen elhelyezhetők bármilyen képen vagy videós tartalmon és a szórakoztatás mellett akár információgyűjtésre, visszajelzések kérésére is alkalmasak. Egy-egy ilyen történettel megtudhatjuk például, hogy követőink milyen tartalmakat néznek szívesen, miről igényelnek több információt vagy esetleg melyik termékünk érdekli őket a legjobban!

 

Az Instagram ezek mellé előhozakodott pár olyan matricával is, amelyek nem csak a követőink és köztünk lévő interakciót serkentik, de akár nemes célt is szolgálnak!

 

A nemes célok előtt azonban, hadd mutassuk be a „Food Orders” matricát. Ennek segítségével jelenleg a Wolttal van lehetőségük az éttermeknek összekapcsolni Instagram fiókjukat, a követőik pedig a matricára kattintva azonnal válogathatnak és rendelhetnek a szolgáltató menüjéből!

 

Az adomány matrica segítségével nonprofit szervezetek számára gyűjthetünk. A matrica elhelyezésével kiválaszthatunk egy szervezetet és gyűjtésre invitálhatjuk követőinket, a befolyt összegek pedig teljes mértékben a szervezet javára íródnak!

 

A 2020-as évben a vállalkozások nagy részét nehezen érintették a pandémia hatásai. Az Instagram éppen ezért létrehozta a kisvállalkozásokat támogató “Support small business” matricát mellyel bármilyen, Instagram profillal rendelkező kisvállalkozást megjelölhetünk – történetünk pedig más színű karikával, egész nap elsők között fog megjelenni követőink profilján.

 

 

 

 

A matricák tehát tényleg nem csak látványosabbá tehetik az általunk megosztott tartalmakat, de akár jótékonysági vagy adatgyűjtési célt is szolgálhatnak. Gyakori használatukat mindenképp ajánljuk, hiszen másodpercek alatt elérhetjük velük közönségünk és ösztönözhetjük őket arra, hogy ne csak átpörgessék történeteinket!

 

Ti használtátok már ezeket a matricákat?

Kérdés esetén forduljatok bátran hozzánk bizalommal a hello@zsolya.com e-mail címen!