Emberként mindannyian történetekben gondolkodunk. Imádjuk a meglepetéseket, a hősöket, a boldog végkifejletet, az izgalmat és a tragédiát. Ragaszkodunk a számunkra kedves főszereplőkhöz és haragszunk a gonoszra. Nincs ez másként akkor sem, ha termékeket vagy szolgáltatásokat vásárolunk, hiszen ekkor is elköteleződünk egy történet mellett.

 

Legyen szó egy, a befektetőidnek tartott prezentációról vagy a legújabb Instagram Reels-ről, egy izgalmas sztori garantáltan megmarad a közönség emlékezetében. Tarts velünk és ismerj meg néhány technikát, amelyek segítségével vonzó, lelkesítő és cselekvésre sarkalló történeteket mesélhetsz a szakmai személyes márkád és a termékeid, szolgáltatásaid kapcsán!

 

 

A hős utazása

Ebben a népmesékből vagy mitológiai írásokból ismert történetszerkezetben a hős elindul otthonról egy ismeretlen, fenyegető helyre, ahol nagy nehézségekkel, megpróbáltatásokkal kell küzdenie. Ha sikerrel jár, övé a jutalom, a siker és a bölcsesség. Ezt a szerkezetet követi sok modern sztori is, mint a Star Wars, a Herkules vagy az Oroszlánkirály. A módszer előnye, hogy életre kelti és könnyen befogadhatóvá teszi a nagy tanulságokat, s bemutatja, miért érdemes időnként kockázatot vállalni.

Állítsd önmagad a főhős szerepébe, meséld el, miért lettél vállalkozó, hogyan építgeted a márkádat! Használhatod ezt a módszert arra is, hogy megmutasd, mi mindent tanultál eddig a vállalkozói létből, s ezen keresztül mit tudsz adni a (potenciális) vásárlóidnak a termékeiddel, szolgáltatásaiddal.

 

 

A hegy

Ebben a történetszövési módszerben a feszültségé és a drámáé a főszerep, bár itt nincs feltétlenül happy end, mint a főhős utazásában. Első lépésként el kell helyezni a közönséget térben és időben, érdemes bemutatni a körülményeket, majd rátérni a csúcspontot megelőző sok apró kihívásra, amelyek legyőzése nélkül a főszereplő nem juthat előre.

Olyan ez, mint egy jól megrendezett tévésorozat, ahol minden epizód tartogat valamilyen kihívást, az évad végén azonban megértjük, miért volt szükség minderre. Ez a módszer nagyon jól vissza tudja adni, hogyan győzte le a főszereplőnk a sorozatos kihívásokat, illetve teret ad arra, hogy valamilyen megnyugtató tanulságot jelenítsünk meg.

Használd ezt a módszert arra, hogy megmutasd, a vállalkozásod minden helyzetben állja a sarat, még akkor is, ha ez átmeneti nehézségekkel, megszorításokkal vagy költségcsökkentéssel jár.

 

 

Összefonódó szálak

Ebben a technikában három vagy több egymással összekapcsolódó narratíva jelenik meg. A legfontosabb üzenetet hordozó sztori kerül a középpontba, a többi pedig ennek a magyarázatára szolgál.

Előfordult már, hogy egy példaképed egyetlen gondolata vagy egy mentorálási folyamat eredménye segített abban, hogy átlendítsd a vállalkozásodat egy krízisen? Esetleg mindkettőre szükség volt? Használd ezt a technikát és meséld el, hogyan történt!

 

 

Csillogó idealizmus

Ennek a technikának a lényege, hogy szembeállítja a jelenben általunk megtapasztalt valóságot mindazzal, amit képesek lehetünk létrehozni, kiemelve ezáltal a bennünk rejlő potenciált.

A technika célja, hogy felhívjuk a figyelmet a társadalomban, magánéletünkben vagy a vállalkozásunkban tapasztalt problémákra és felkeltsük a változás iránti vágyat a közönségben. Ez egy érzelmekre apelláló technika, ami biztosan motivál, cselekvésre ösztönöz és reményt kelt.

Használd bátran értékesítéskor, mutasd meg az ügyfeleidnek, milyen értéket képviselhet az életükben a terméked vagy szolgáltatásod, hogyan segíthetsz a problémájukon! Hidd el, nem fogsz csalódni!

 

 

In medias res

Vagyis bele a dolgok közepébe! Ez a módszer közvetlenül a legizgalmasabb részletekre tereli a közönség figyelmét és fenntartja az érdeklődést a történet végéig. Fontos persze, hogy kellő óvatossággal használjuk ezt a módszert és ne lőjünk le túl sokat már az első mondatban.

Érdemes valamilyen szokatlan vagy váratlan, de mindenképpen magyarázatra szoruló dologgal kezdeni és csak annyi információt elárulni, ami leköti és fenntartja a közönség figyelmét addig, amíg elmeséljük a részleteket. Ez a módszer inkább rövidebb előadásokban lehet érdekes, mert ha túl sokáig várhatjuk a közönséget, egy idő után elveszítik az érdeklődésüket.

Ha valamilyen váratlan sikert vagy izgalmas történet osztanál meg a közönségeddel, bátran használd ezt a technikát, mert ez egy kiváló eszköz arra, hogy egy fontos pillanatra összpontosítsd a figyelmet!

 

 

Konvergáló ötletek

Folyton tele vagy ötletekkel? Született egy új szolgáltatás a legutóbbi együttműködésedből? Szeretnéd megmutatni, milyen sokféle gondolat inspirálta a legújabb terméked? Akkor ez a módszer Neked szól!

A konvergáló ötletek egy olyan struktúra, ami megmutatja, milyen sokféle gondolati szál szükséges ahhoz, hogy összeálljon egy új ötlet vagy egy konkrét termék. Használd ezt a módszert annak bemutatására, hogy hogyan született a legújabb kampányod vagy miként dolgozott együtt a teljes csapatod, hogy elkészüljön a legújabb szolgáltatáscsomagotok!

 

 

Hamis kezdet

Ezzel az eszközzel úgy tarthatjuk fent a közönségünk figyelmét, hogy néhány mondat után jól összezavarjuk őket, hogy kénytelenek legyenek odafigyelni, mi lesz a történet megoldása.

Olyan helyzetekben használható ez a módszer, amikor valamilyen kudarc vagy krízis hatásairól akarunk beszélni. Jó példák lehetnek erre például a járványhelyzettel kapcsolatos történetek: a vállalkozásod élete a megszokott mederben, majd hirtelen be kell zárni és mindent elölről kell kezdeni. A hallgatóságot ért sokkot kihasználva viheted tovább a történetet, hiszen itt már biztos kíváncsiak lesznek, hogyan oldottad meg ezt a problémát.

A legjobb az egészben, hogy a gyors figyelemfelkeltés és a sokk megzavarja a közönséget, meglepődnek és jobban odafigyelnek a végső üzenetre vagy tanulságra. Ezzel az eszközzel nagyszerűen bemutathatod a legfrissebb rugalmas megoldásaidat vagy hangsúlyozhatod a vállalkozásod innovatív szemléletét.

 

 

Virágszirmok

Van egy nagyon fontos üzeneted, amihez több sztori is kapcsolódik? Itt a megoldás, hogyan meséld el őket!

Képzelj magad elé egy virágot! A virág egyes szirmai az önálló történeteid, amelyek bár átfedik egymást, önmagukban is megállják a helyüket. Fontos hogy mindegyik történet ugyanazt a központi üzenetet hordozza. Ezeket a történeteket egy logikus rendben érdemes egymás után felfűzni, figyelemmel arra, hogy végül a tanulsággal gazdagabban érjünk vissza az eredeti kiindulóponthoz.

Ez a módszer segítségedre lehet, ha többféle bizonyítékot szeretnél a közönséget elé tárni egy adott téma kapcsán vagy erős érzelmi hatást gyakorolnál. Klasszul működik akkor is, ha egy állítás kapcsán több szakértő egybehangzó véleményét jelenítenéd meg.

 

 

Reméljük, hogy a fenti eszközök segítenek abban, hogy a történetek erejét felhasználva stabilabb szakmai személyes márkát építhess és közelebb kerülhess ügyfeleidhez.

 

Fontos tudnod, hogy a vállalkozásoddal kapcsolatos történetek nem csak különféle prezentációban, hanem akár a közösségi média posztjaidban is hasznosak lehetnek.

 

Havonta frissülő közösségi média ötletekért légy Te is Zsolya Social bank előfizető és csatlakozz az Első lépéseink – social media és online marketing céltudatos vállalkozóknak Facebook csoporthoz további inspirációért!

 

A fenti blogbejegyzést a Sparkol cikke inspirálta.

 

Képek forrása: Freepik