Nincs még podcast csatornád? Esetleg azon gondolkodsz, hogy indítanál egyet a vállalkozásod számára? Kedvcsinálóként hoztunk néhány indokot, miért éri meg mielőbb belevágnod, a podcast ugyanis kiváló digitális marketing eszköz. Lássuk, miért!

 

Egy podcast segít forgalmat generálni

Amennyiben szeretnéd minél szélesebb körhöz eljuttatni a vállalkozásod hírét és értékeit, szerencsés, ha növelni tudod az elérésedet. A podcast erre egy kiváló eszköz, mert segítségedre lehet abban, hogy eddig ismeretlen, új közönséget érj el.

 

Ha érdekes, hasznos vagy szórakoztató műsort készítesz, lassanként egyre több feliratkozód lesz, s ha elég kitartó vagy és rendszeresen szállítod a jó minőségű tartalmat, ki fog alakulni egy lojális hallgatói bázis, akik nagy eséllyel fognak Nálad vásárolni, majd pedig tovább ajánlani.

 

Közösségépítés és konverzió

Nem tudjuk elégszer megismételni: a vállalkozásod számára mindennél többet ér egy támogató, lojális közösség, akik hisznek Benned és bíznak a munkádban. Ők fognak a felszínen tartani a legnehezebb pillanatokban is.

 

Minden egyes új epizóddal megerősíted a kapcsolatodat a már meglévő és az újonnan alakuló közösségeddel, ezért szeretnénk emlékeztetni, hogy a rendszeres tartalomkészítés ebben az esetben is alapvető! A rendszeresség segítségével ráadásul könnyebben építhetsz bizalmat a közösségedben, amelynek tagjai nagyobb eséllyel maradnak lojális vásárlóid.

 

 

Építs szakmai kapcsolatokat

A podcast nemcsak a (leendő) vásárlóid számára lehet fontos tartalom, hanem más vállalkozókkal való együttműködés tekintetében is rendkívül hatékony eszköz lehet. Hallgasd más vállalkozók podcastjét, találj közös pontokat, kapcsolódjatok és készítsetek közös epizódokat, s növeljétek közösen a hallgatóságot és a bevételt is!

 

Készíts műsorokat könnyedén!

Sok ügyfelünk azért fél a podcast csatorna elindításától, mert úgy gondolják, rengeteg eszköz és különleges szakértelem kell hozzá.

 

Nos, elárulunk egy fontos titkot: csapatunk egyik tagja már legalább 50 podcast epizódot vett fel a saját csatornáin kizárólag az okostelefonja segítségével, a végeredmény pedig sokkal jobb, mint amire eredetileg számítottunk.

 

Egyébként pedig ne hagyd, hogy a tökéletesség mítosza eltántorítson, senki nem várja, hogy tökéletes, stúdióban vágott felvételeket készíts, sokkal inkább számít a lelkesedés, a nyitottság és az őszinteség, valamint az, hogy időről időre valamilyen értékes gondolatot vagy megoldást közvetíts.

 

 

Beszélj jobban a podcastod segítségével

Mint ahogy az életünkben számos dolog kapcsán igaz, hogy a fejlődés kizárólag gyakorlás útján érhető el, nincs ez másként a nyilvános beszéd tekintetében sem. Ugyanez igaz a podcast műsor készítésére is.

 

Valószínűleg nem az első adás lesz életed legjobbja, de az idő előrehaladtával és a részek gyarapodásával egyre jobb leszel. Járulékos előnyként pedig a következő nyilvános fellépéseden vagy interjúdon sokkal frappánsabb válaszokat tudsz adni, mert időközben óriási gyakorlatot szereztél.

 

Reméljük, a fentieket olvasva kedvet kaptál, hogy elindítsd a saját csatornádat. Ha szeretnéd átbeszélni a kapcsolódó tartalom stratégiát vagy némi extra inspirációra van szükséged, foglalj hozzánk időpontot egyéni konzultációra a [email protected] e-mail címen!

 

Képek forrása: Freepik