Hello Július, hello #plasticfreejuly!

Zsolya csapat büszkén jelenti, hogy csatlakozott a Plastic Free July kihíváshoz! De hogy mi is ez?

A műanyagmentes július kampány egy alulról jövő, ausztrál kezdeményezés, mely napjainkra a világ egyik legbefolyásosabb környezetvédelmi programjává nőtte ki magát. Nagyon jó példa arra, hogy kis létszámú csoportoknak is hatalmas szemléletformáló hatásuk lehet a fenntarthatóság területén, hiszen tavaly már 170 országból 120 millió ember vett részt a kampányban.

 

A Zsolya csapat tagjaiként büszkék vagyunk arra, hogy bárhol is járunk a világban, mindig tisztelettel fordulunk a helyi természeti kincsek felé, és másokat is ezek megóvására buzdítunk.

Leendő vagy gyakorló szülőként nemcsak a jelen, hanem a jövő iránt érzett felelősséggel tesszük a dolgunkat minden egyes nap. 98%-ban papírmentesen dolgozunk, és mindannyiunknak vannak fenntarthatósági projektjei. Természetes volt számunkra, hogy ehhez a kihíváshoz is csatlakozunk, és erre biztatunk Téged is.

🌏 Ha elsőre hatalmas falatnak tűnik, hogy egy egész hónapig odafigyelj a műanyagmentességre, akkor nagyon jó hírünk van. Sokkal könnyebb, mint gondolnád!

📍Szerezz be egy kulacsot! – Ezekbe nagyon könnyű beleszeretni, mert rengeteg színben és mintával kaphatóak. Mindig jó érzés fog eltölteni, ahányszor csak iszol belőle.
📍Legyen a táskádban mindig tüllzsák! – Ezeket napjainkban nagyon egyszerűen be lehet szerezni. Péksütemények, zöldségek, gyümölcsök vásárlására kiválóan alkalmasak, hiszen jól látható, hogy mi van bennük, és szinte súlytalanok. A pénztárosok nagyon gyakran fejezik ki tetszésüket, az ilyen zsákokat látva. 
📍Legyen a táskádban mindig vászonszatyor! – A bevásárlás végén sokkal jobb érzés egy ilyen szatyorba pakolni, mint minden egyes alkalommal egy újabb nylontáskát venni.
📍Kérd az italod szívószál nélkül! – Teljesen felesleges holmi a szívószál, sokkal trendibb a pohárból inni a limonádénkat vagy a koktélunkat.

Szóval láthatod: semmi ördöngösség nincs a műanyagmentes júliusban. Ugye te is elfogadod a kihívást?

🆓 És hogy tovább ösztönözzünk: júl. 31-én kiteszünk egy posztot a Facebook oldalunkra, ahová várjuk fényképes kis beszámolóitokat, miként éltétek meg a kihívást. A kommentelők számára minden augusztusban megrendelt Zsolya szolgáltatásból 10% kedvezményt adunk!

 

Tehát: no plastic, csinálj egy képet és kommentelj júl. 31-én a Zsolya Facebook oldalán!!

Akkor indulhatunk?