A Zsolya Communication egyik legfontosabb szolgáltatása ügyfeleink közösségi média megjelenésének koordinációja és a kapcsolódó stratégia megalkotása. Ezzel összhangban minden hónapban bemutatunk nektek egy hasznos apróságot valamelyik közösségi média felület kapcsán. 

Dr. Temesvári Orsolya vendégszerzőnk bejegyzéséből kiderül, milyen lehetőségeid vannak, hogy egynél több linket is el tudj helyezni az Instagram oldaladon.

 

Több, mint fényképalbum

 

Bizonyára számodra sem titok, hogy az Instagram nem csak egy platform, ahol képeket vagy videókat oszthatsz meg, hanem vállalkozásod és személyes márkád népszerűsítésének egyik remek eszköze. Az applikáció fejlesztőinek ugyanakkor fontos, hogy a felhasználókat az appon belül tartsák, vagyis próbálják megnehezíteni, hogy elvidd őket a saját weboldaladra. Emiatt csak egyetlen linket engednek megjeleníteni a profilodon. 

 

Jómagam vezetek egy saját személyes blogot, illetve több helyen publikálok különféle témákban. Sokáig minden egyes cikket egyenként linkeltem be a profilom bio részébe, majd néhány nap után lecseréltem. Sejtettem, hogy ez egy kevésbé professzionális, de annál időigényesebb megoldás. Szerettem volna megoldani, hogy az Instagram profilomról ne csak a legutolsó cikkem linkje legyen elérhető, hanem egy kattintással minden egy helyen. Lássuk, mire jutottam!

 

A Linktree

A Linktree egy ingyenes szolgáltatás, amelynek segítségével egyetlen URL alá gyűjtheted össze a közösségi média felületeidhez és publikációidhoz vezető linkeket. Használata gyors és egyszerű, egy rövid regisztrációt követően már fel is töltheted a Hozzád kapcsolódó linkeket (a használati feltételek szerint a feltöltött linkek száma nincs korlátozva). A végeredmény egy rövid URL, amit akár Instagram bio-ban, akár a LinkedIn profilodon használhatsz. Hogy el tudd képzelni, hogy is néz ki a végeredmény, nézd meg a Zsolya Communication Linktree oldalát.

 

Amellett, hogy ez a megoldás gyors, egyszerű és kényelmes, sajnos nem tökéletes. Ha az ingyenes verziót használod (a prémium verzió havonta 6 $-ba kerül), viszonylag kevés háttér közül választhatsz és a csak limitált kattintási statisztikákat láthatsz. Emellett a Linktree domain és vízjel megjelenik. Mindezek ellenére mindenképpen hasznos létrehozni egy ilyen gyűjtőoldalt a vállalkozásod számára, hiszen ezzel nemcsak a saját életedet könnyíted meg, hanem ügyfeleid és partnereid is könnyen eligazodnak a Hozzád kapcsolódó linkek tárházában.

 

Az elmúlt években számos, a Linktree-hez hasonló gyűjtőlink megoldást kínáló applikáció látott napvilágot. Ezek különféle vizuális elemekkel, videófeltöltési opcióval és bővebb beállítási lehetőségekkel próbálják javítani a felhasználói élményt. Összességében azonban elmondhatjuk, hogy bármelyik applikációt választ is, alapvetően mindegyik ugyanazt tudja: egy könnyedén elérhető gyűjtőoldalt hozhatsz létre a márkád és a vállalkozásod számára. 

 

Te használod a Linktree-t vagy valamilyen hasonló applikációt? Ha igen, melyiket? Milyen tapasztalataid vannak ezzel kapcsolatban? 

Oszd meg velünk is kommentben!